Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

3 Η δημοτική αρχή Καρπενησίου για το Μουσείο στην Βελωτά

"Θλίψη προκαλεί η στάση της μείζονος αντιπολίτευσης" 
"Είναι ένα έργο που θα δώσει άλλο ένα σκαλοπάτι ανόδου στην ανάπτυξη του τόπου μας"
Ο Δήμος Καρπενησίου μέσα από την άψογη συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη και τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιό και παρακολουθώντας όλα τα νέα Ευρωπαϊκά Προγράμματα ΕΣΠΑ, με ολοκληρωμένες και ώριμες μελέτες, προχωράει στη συνεχή υποβολή προτάσεων για ένταξη έργων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-20».
Έχουν ήδη υποβληθεί προτάσεις και περιμένουν έγκριση τα έργα για το Κειμηλιαρχείο Φουρνάς, για τα Κέντρα Κοινότητας και για τη δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υποβληθεί και άλλη μια πρόταση που αφορά τη δημιουργία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων  και κλειστού γυμναστηρίου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου. Το έργο το οποίο εντάχθηκε ήδη στο νέο ΕΣΠΑ, είναι η δημιουργία του « Κέντρου Σύγχρονης Δημοκρατικής Ιστορίας» στη Βελωτά. Ο Δήμος Καρπενησίου με μια ολοκληρωμένη μελέτη που υπέβαλε, έτυχε της έγκρισης του έργου από τη Διαχειριστική Αρχή. Τα παιδιά και η σύζυγος του Παύλου Μπακογιάννη δώρισαν στον Δήμο Καρπενησίου την πατρική οικία, στην οποία έζησε και μεγάλωσε ο Παύλος Μπακογιάννης και η οποία σήμερα αποτελεί δημοτική περιουσία.
Ο Δήμος Καρπενησίου αποδεχόμενος τη δωρεά και χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση των δημοτών του,  αλλά με την αποκλειστική χρηματοδότηση του έργου από ευρωπαϊκό πρόγραμμα, προχωράει
στη υλοποίηση του έργου, αναγνωρίζοντας και τιμώντας  το έργο του αδικοχαμένου Παύλου Μπακογιάννη ο οποίος με το αίμα του δίδαξε τη δημοκρατία και την εθνική συμφιλίωση.
Με τη δημιουργία του «Κέντρου Σύγχρονης Δημοκρατικής Ιστορίας», η Βελωτά αποκτά ένα στολίδι, ένα σημείο αναφοράς της δημοκρατίας στον τόπο μας που θα αυξήσει την επισκεψιμότητα της ευρύτερης περιοχής και θα δώσει τη δυνατότητα για τη δημιουργία μιας εξαιρετικής διαδρομής από το Καρπενήσι στο Προυσό και από εκεί στα Βελωτά, την Αγία Βλαχέρνα, τα Φιδάκια με την εξαίρετη θέα και επιστροφή στο Καρπενήσι. Είναι ένα έργο που θα δώσει άλλο ένα σκαλοπάτι ανόδου στην ανάπτυξη του τόπου μας.
Βέβαια, θλίψη προκαλεί η στάση της μείζονος αντιπολίτευσης η οποία ενώ στην υποβολή του αιτήματος ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ ήταν ομόφωνα θετική, κατά την ψήφιση της αποδοχής της χρηματοδότησης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας ψήφισε παρών εώς και όχι!      
ΔΤ

3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΞΥΠΝΙΣΕ Η ΜΕΙΖΟΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Ανώνυμος είπε...

Δήμαρχε τα άλλα σκαλοπάτια ανόδου ποια είναι;Επίσης τα Ευρωπαίκα κονδύλια είναι τζάπα λεφτά; Δεν θα μπορούσαν να πάνε αλλού, μην δουλευόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Τα φιδάκια τα έχει προσέξει πολύ μέχρι τώρα...Όχι άλλη ανάπτυξη!