Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

0 Πρόταση για άνοιγμα Φαρμακείου στη Γρανίτσα

Επιστολή προς τα μέλη των Φαρμακευτικών Συλλόγων
Ευρυτανίας-Αιτωλοακαρνανίας-Αρτας και στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο έστειλε ο
Αλέξης Καρδαμπίκης με την δική του πρόταση για άνοιγμα Φαρμακείου στη Γρανίτσα Ευρυτανίας.
Δείτε τι αναφέρει..
"Ως γνωστό το επάγγελμα του φαρμακοποιού και η λήψη άδειας ίδρυσης και λειτουργίας φαρμακείου από αδειούχο φαρμακοποιό, όπως προσδιορίζεται βάσει νομοθεσίας, υπόκειται σε περιορισμούς σχετικούς με τα πληθυσμιακά όρια και την προϋπόθεση τήρησης ελαχίστων αποστάσεων, που εξασφαλίζουν τη χωροταξικά ισόρροπη διασπορά των φαρμακείων στην επικράτεια.
Στην Γρανίτσα Ευρυτανίας εδώ και αρκετό καιρό έκλεισε το Φαρμακείο λόγω θανάτου του φαρμακοποιού. Στο χωριό λειτουργεί Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο , είναι εδρα του πρώην Δήμου Απεραντίων, εχει Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΛΤΑ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, δυο Ξενοδοχεία  κ.λ.π. και θεωρώ ότι η λειτουργία ενός φαρμακείου θα ήταν επικερδής για τον φαρμακοποιό και παράλληλα θα εξυπηρετούσε τους μόνιμους κατοίκους και τους πολλούς επισκέπτες στα χωριά των Απεραντίων κυρίως τις μέρες των γιορτών.

 Επειδή λόγω Τρόικας και μνημονίου, αναμένονται   μια σειρά  παρεμβάσεων, μεταξύ των οποίων θα αρθεί και το υφιστάμενο πληθυσμιακό καθεστώς, θα αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς, ώστε να μπορούν και μη φαρμακοποιοί να λειτουργούν φαρμακεία, προσλαμβάνοντας όμως φαρμακοποιούς,
 θεωρώ, ότι στην επερχόμενη κρίση που θα υπάρξει στα φαρμακεία των μεγάλων πόλεων, μια καλή πρόταση είναι  το άνοιγμα Φαρμακείου στη Γρανίτσα Ευρυτανίας. Τα πληθυσμιακά κριτήρια και η ηλιακή σύνθεση του πληθυσμού ευνοούν μια τέτοια απόφαση.
Για το λόγο αυτό παρακαλώ να ενημερωθούν τα μέλη των Φαρμακευτικών Συλλόγων για πιθανό ενδιαφέρον.
Ευχαριστώ,
Αλέξης Καρδαμπίκης
Κιθαιρώνος 49 Αθήνα


Δεν υπάρχουν σχόλια :