Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

0 Αντίκες της «Via Hellenica 2015» στο Καρπενήσι(Φώτο)


Για πρώτη φορά στην πορεία της «Via Flaminia» οι 25 αντίκες αυτοκίνητα από όλο τον κόσμο θα περάσουν από περιοχές της Ελλάδας. Μια διοργάνωση που επί 16 χρόνια πραγματοποιούνταν στην Ιταλία, φέτος με αφετηρία την Πελοπόννησο και πέρασμα τον Δήμο Καρπενησίου θα καταλήξουν στην Ηγουμενίτσα από όπου και θα αναχωρήσουν. 12 ολόκληρες ημέρες (28 Σεπτεμβρίου- 9 Οκτωβρίου) τα καλοδιατηρημένα και καλογυαλισμένα  αυτά παλιά αυτοκίνητα θα επισκεφθούν κάποια από τα πολιτιστικά αξιοθέατα της  ιστορίας στην Ελλάδα όπως την Αρχαία Ολυμπία, τον Μυστρά, το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, το Μαντείο των Δελφών και τα Μετέωρα. Rolls-Royce, Bentley, BMW είναι μερικά από τα εντυπωσιακά αυτοκίνητα του 20ου αιώνα του αγώνα.
Τα ράλι αντίκα ''Rally via Hellenica pre war'' όπως ονομάστηκαν χάριν της επίσκεψής τους στη χώρα μας, με τη διακριτική τους πολυτέλεια και το προσεγμένο σχέδιο, έρχονται από το παρελθόν και μας εντυπωσιάζουν με τη φινέτσα τους.

Σε εντελώς νέα περιοχή για τους οδηγούς των όμορφων αυτοκινήτων, θα καλύψουν περίπου 1.800χλμ. θαυμάζοντας τις ομορφιές της χώρας μας και γνωρίζοντας την ιστορία μας.
Τα σπάνια και ιστορικά αυτοκίνητα θα βρίσκονται απόψε στο Δήμο Καρπενησίου και συγκεκριμένα στο Μικρό Χωριό και αύριο θα αναχωρήσουν για τα Μετέωρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια :