Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

0 Μοσχάρι κοκκινιστό με χοντρά μακαρόνια

Υλικά
•    1.200 γραμ. μοσχάρι σπάλα
•    2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•    3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•    1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
•    500 γραμ. ντομάτες περασμένες στο μούλτι
•    ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•    ½ φλυτζ. τσαγιού κόκκινο κρασί
•    ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
•    ¼ κουτ. γλυκού κανέλλα
•    ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    1 πακέτο μακαρόνια νούμερο 5 ή 6
•    τριμμένο κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα (για το πασπάλισμα των μακαρονιών)
Εκτέλεση
Πλένουμε, σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και κόβουμε το μοσχάρι σε μερίδες.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω, να θωρακιστεί.
Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα σοτάρουμε για 2΄- 3΄ ακόμη και σβήνουμε με το κρασί.Όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τον πελτέ, τις ντομάτες, το μοσχοκάρυδο, τη ζάχαρη, την κανέλλα, αλάτι και πιπέρι.
Συμπληρώνουμε 1 - 2 ποτήρια ζεστό νερό και σιγοβράζουμε το κρέας για περίπου 1 ώρα και 30΄ ώσπου να μαλακώσει καλά και να δέσει η σάλτσα του.
Αν χρειασθεί, προσθέτουμε και άλλο λίγο νερό.
Βράζουμε τα μακαρόνια, σε μπόλικο αλατισμένο νερό, για όση ώρα ορίζουν οι οδηγίες της συσκευασία τους.
Τα σερβίρουμε ζεστά, προσθέτουμε το κρέας, μπόλικη σάλτσα και μπόλικο τριμμένο τυρί.
Μερίδες: 6

Δεν υπάρχουν σχόλια :