Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

7 60 Λεπτά Άγραφα.50 χρονια "Άφκιαγα"*

Ένα βίντεο γροθιά στο στομάχι όλων αυτών που διοίκησαν τα Άγραφα τα τελευταία 20 χρόνια..

Γράφει ο Αγραφιώτης
Ποικίλες ήταν οι αντιδράσεις όλων όσων είδαν την Τετάρτη που μας πέρασε την εκπομπή "αφιέρωμα" του alpha "60 Λεπτά Ελλάδα" στα Άγραφα.
Πολλοί ήταν αυτοί που ναι μεν χαίρονταν που έβλεπαν στην τηλεόραση τον αγαπημένο τους τόπο και χωριό αλλά απο την άλλη τους έπιανε μια λύπη και ένας πόνος βλέποντας το πώς ζούν πολλοί απο τους περήφανους Αγραφιώτες.
Σε ένα άθλιο οδικό δίκτυο ,με μηδενική υγειονομική περίθαλψη, χωρίς δασκάλους για τα παιδιά τους...χωρίς προοπτική αλλά και ξεχασμένοι στο έλεος του θεού.
Παρόλα αυτά στάθηκαν μπροστά στην κάμερα με περηφάνια, χωρίς μιζέρια,αλλά γεμάτοι αγάπη, και φιλοξενία .
Άλλοι πάλι δεν τους άρεσε και τόσο η εκπομπή αφού οι συντελεστές περιορίστηκαν στα προβλήματα και άφησαν στην άκρη τον φυσικό πλούτο αλλά και τα ιστορικά-θρησκευτικά μνημεία των Αγράφων.
Φυσικό είναι σε περιορισμένο χρόνο με τα προβλήματα των Αγράφων να είναι άπειρα .

Το σίγουρο είναι πως ο Μάνεσης ήρθε διαβασμένος στα Άγραφα γνωρίζοντας για τις καταγγελίες διαφθοράς στον δήμο και στρίμωξε άγρια τον Αντιδήμαρχο.
Πολλοί απο εσάς με τα μηνυματα σας κάνετε λόγο για "βίντεο γροθιά στο στομάχι"  όλων αυτών που απο οποιοδήποτε πόστο διοίκησαν την μισή Ευρυτανία τα τελευταία 20 χρόνια και άφησαν αυτόν τον τόπο σε αυτή την κατάντια.
Πραγματικά θέλει υπερπροσπάθεια για να καταφέρουν μια τόσο αρνητική ανάπτυξη.Τους το αφιερώνουμε!!
Για όσους δεν πρόλαβαν να την δουν πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο.
http://www.alphatv.gr/shows/informative/60-ellada/webtv/60-ellada-agrafa
*Τοπική διάλεκτος...Δεν έχουν φτιαχτεί-άφτιαχτα

7 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ Η ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ.ΑΥΤΟΣ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΑΝΑΠΟΔΟ ΚΑΙ ΣΤΡΑΒΟ ΥΠΗΡΧΕ.ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ???ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ?Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΕΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΕΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ.ΔΛΔ ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ?ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ...ΜΗΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ?ΜΗΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ?

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΕ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!!!! ΣΤΟ ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!!!!! ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ ΑΝ ΜΙΛΟΥΣΕ Ο ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΜΕΡΑ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ CNN ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΑ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ EUROSTAT. ΑΧ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΑΝΕΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕΝΕ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΥΧΕΡΕΙΑ ΛΟΓΟΥ!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

αφκιαγα τα αγραφα;;; θα τα φκιασι ο γκορογιας τωρα που θα γινει δημαρχος τι ζοριζεστε

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΜΑΝΕΣΗ

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Σαν σήμερα πριν από 3 χρόνια πέταξε για τη "γειτονιά των αγγέλων" ο ακρίτας των Αγράφων Λάμπρος Κοντογούνης.
Ο αλησμόνητος μπάρμπα-Λάμπρος της Βαρβαριάδας...

http://eyrytixn.blogspot.gr/2012/02/blog-post_18.html

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω ότι πρέπει να ντρέπεται ο Μάνεσης αλλά όλοι όσοι έχουν διοικήσει την Ευρυτανία όλα αυτά τα χρόνια (δήμαρχοι, νομάρχες, βουλευτές). Δεν μας φταίει αυτός που αποτυπώνει την πραγματικότητα αλλά αυτός που μας οδήγησε σε αυτή την πραγματικότητα. Λυπάμαι που κάποιοι δεν μπορούν να διακρίνουν ποιους πραγματικά πρέπει να στείλουμε στο σπίτι τους.