Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

0 Καρπενήσι:Στην Λαϊκή και τα εμπορικά οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Άδεια μαγαζιά, επαγγελματίες και παραγωγοί που στενάζουν από αλλεπάλληλα χαράτσια, ασφράγιστα βιβλιάρια του ΟΑΕΕ  ήταν η εικόνα που αντικρίσαμε κατά την διάρκεια της περιοδείας  της Λαϊκής Συσπείρωσης το Σάββατο  15-2 με τον υποψήφιο Αντιπερειφεριάρχη Ευρυτανίας Ν. Σερετάκη και τον υποψήφιο Δήμαρχο Καρπενησίου Β. Παπαροϊδάμη.
 Συζητώντας στην Λαϊκή και τα εμπορικά οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης τόνισαν την ανάγκη να μην κυριαρχήσει η απελπισία αλλά η οργή να γίνει  δύναμη και απόφαση αγώνα.
Η πολιτική του ΚΚΕ απαντά στα άμεσα προβλήματα του λαού μας, μία βδομάδα μετά κατατέθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ  η παρακάτω τροπολογία:
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΒΕ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΩΝ
Κατατέθηκε χτες σε νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής
Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
 Αμεσα μέτρα για την ουσιαστική προστασία των αυτοαπασχολούμενων και των φτωχομεσαίων αγροτών, που αδυνατούν να καταβάλουν εισφορές στα ασφαλιστικά τους ταμεία, με αποτέλεσμα να χάνουν την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη και να κινδυνεύουν με κατασχέσεις της περιουσίας τους, ζητάει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με τροπολογία - προσθήκη που κατέθεσε σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
 Τα άρθρα της τροπολογίας – προσθήκης

 Αρθρο 1ο
Δεν επιβάλλονται πρόστιμα και κανενός είδους προσαυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές των ασφαλισμένων στο ΕΤΑΑ, στον ΟΑΕΕ και στον ΟΓΑ που δεν έχουν πληρωθεί λόγω οικονομικής αδυναμίας. Τυχόν πρόστιμα και προσαυξήσεις που έχουν επιβληθεί διαγράφονται. Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται οι εργοδοτικές εισφορές.
 Αρθρο 2ο
Απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο μεταβίβαση των απαιτήσεων από απλήρωτες ασφαλιστικές εισφορές των ασφαλισμένων στο ΕΤΑΑ, στον ΟΑΕΕ και στον ΟΓΑ στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών και σε οποιοδήποτε τρίτο φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Απαγορεύεται κάθε μέτρο αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος των ασφαλισμένων στο ΕΤΑΑ, στον ΟΑΕΕ και στον ΟΓΑ για την είσπραξη των οφειλόμενων ασφαλιστικών τους εισφορών. Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται οι εργοδοτικές εισφορές.
 Αρθρο 3ο
Το βιβλιάρια ασθενείας των ασφαλισμένων στο ΕΤΑΑ, τον ΟΑΕΕ και στον ΟΓΑ που αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές θεωρούνται χωρίς καμία προϋπόθεση και συνεχίζεται η ασφαλιστική κάλυψη όλων των άμεσα ασφαλισμένων και των προστατευόμενων προσώπων.
Αρθρο 4ο
 Καταργούνται όλοι οι νόμοι και οι κανονιστικές διατάξεις που επιβάλλουν αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές στους νέους ασφαλισμένους από το 1-1-1993 και εντεύθεν.
 Αρθρο 5ο
Το Δημόσιο υποχρεούται να καταβάλει εντόκως στα ασφαλιστικά ταμεία τις ζημιές που έχουν υποστεί από τη δέσμευση των αποθεματικών τους με χαμηλό επιτόκιο, τις τοποθετήσεις σε μετοχές και άλλα χρηματιστηριακά προϊόντα καθώς και τις ζημιές από το κούρεμα των ομολόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :