Σπετσοφάι απο την κ.Όλγα απο το Χαλκιόπουλο..
Υλικά:
Μισή θηλιά λουκάνικο χωριάτικο
Αρκετές πιπεριές πράσινες και κόκκινες (εγώ κόκκινες δεν είχα) καθαρισμένες από τα σπόρια χοντροκομμένες
1 κρεμμύδι μεγάλο χοντροκομμένο
Λίγο συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
2-3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
Λίγη ζάχαρη
Αλάτι-Πιπέρι-Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες και το βάζουμε σε ένα αντικολλητικό σκεύος χωρίς άλλη
λιπαντική ουσία μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Βγάζουμε το λουκάνικο από το σκεύος και το στραγγίζουμε σε χαρτί έτσι ώστε να μην έχει πολύ λίπος. Σκουπίζουμε το αντικολλητικό σκεύος από το λίπος που έχει αφήσει το λουκάνικο και σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε για λίγο τις πιπεριές και το κρεμμύδι.
Κλείνουμε με ένα καπάκι κι αφήνουμε σε πιο χαμηλή φωτιά να μαλακώσουν οι πιπεριές. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε για λίγο ακόμη το φαγητό στο μάτι μέχρι να δέσουν τα υλικά.
Καλή επιτυχία!!!
Στείλτε μας και τις δικές σας παραδοσιακές συνταγές απο οποιοδήποτε περιοχή για να ανέβουν στο Prasi@Online
Μέσω του emai .. prasiaonline@gmail.com
Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
1 σχόλιο :
mmmmmmmmm
mas anoiksate thn oreksh.8a to ftiakso ayrio
Δημοσίευση σχολίου