Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

2 Θ.Κώτσιας:"Σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι της οργής,το ξεπούλημα της ΔΕΗ"

Λαύρος κατά των "διεθνών κερδοσκόπων απατεώνων",όπως τους ονομάζει αλλά και των "ντόπιων εκπροσώπων τους" ,είναι για άλλη μια φορά ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρυτανία Θωμάς Κώτσιας.
Ο κ.Κώτσιας σε σχόλιο του στην προσωπική του σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολιάζει με καυστικό τρόπο την πώληση της ΔΕΗ..
Αναλυτικά το σχόλιο του έχει ως εξής:
"Σήμερα με τις μνημονιακές πολιτικές, όλα αυτά τα έργα που κόστισαν τόσες δαπάνες, στερήσεις και πόνο για τον εξηλεκτρισμό και την αναγκαία ανάπτυξη της χώρας μας, παραδίνονται βορά στα νύχια των διεθνών κερδοσκόπων απατεώνων που αποκαλούνται επενδυτές από τους ντόπιους εκπροσώπους τους, πωλούνται όσο-όσο διαψεύδοντας τις ελπίδες όσων θυσιαστήκαν στο βωμό για την αυτοδύναμη ανάπτυξη και για την ανεξαρτησία της χώρας μας.
Τα υδροηλεκτρικά φράγματα και ολόκληρη η ΔΕΗ παραδίδονται στα ιδιωτικά συμφέροντα μαζί με όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, τη δημόσια περιουσία και όλα αυτά ονομάζονται σωτηρία της χώρας μας. Τι και αν δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά κάθε χρόνο μετά τα μνημόνια, ξαναγυρίζουν στη λάμπα πετρελαίου και στην ξυλόσομπα, τι και αν το ρεύμα το νερό και άλλες παροχές όπως η παιδεία, η υγεία, από κοινωνικά αγαθά γίνονται εμπόρευμα, τι και αν το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής μας οδηγεί σε βαθύτερη ύφεση και ανεργία, γι’ αυτούς τώρα είναι η ευκαιρία και δεν θα την χάσουν, οι συνέπειες δεν τους αφορούν, αυτές αφορούν εμάς τα θύματα της πολιτικής τους.

 Γι’ αυτούς υπέρτατη αξία πάνω από τις ζωές μας είναι το κέρδος, έτσι αντιλαμβάνονται τη «σωτηρία της χώρας» πάνω στα συντρίμμια της κοινωνίας. Αυτή όμως είναι και η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι της οργής μας για να παρασύρει τα φράγματα και τις όποιες ακόμα αναστολές και ψευδαισθήσεις μας συγκρατούν και ανεχόμαστε μια καταστροφή που ξαναγυρίζει τη ζωή μας πίσω σε κείνα τα χρόνια και που ξεδιάντροπα την ονομάζουν «σωτηρία». Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα είναι μακριά αυτή η μέρα".

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Φληναφήματα! Το μεγάλο πρόβλημα της χώρας ήταν πάντα η απουσία ξένων επενδύσεων. Στον πάτο των εισροών ξένων κεφαλαίων εξακολουθεί να είναι η Ελλάδα. Μακάρι να έλθει κάποιος και να πάρει τη μικρή ΔΕΗ (το 30% της μεγάλης είναι) και να «σκάσει» περί το 1,5 δισ. ευρώ, ποσό που θα πάει να ελαφρώσει τα υπέρογκα χρέη της και να είναι έτσι σε θέση να φθηνύνει το ηλεκτρικό. Για ποια αυτοδύναμη ανάπτυξη μάς μιλάει; Που την είδε; Δεν ρίχνει μια ματιά στο Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών για να δει το έλλειμμα που σπάει κόκαλα; Εκτός και αν άλλο οικονομικό μοντέλο έχει κατά νου. Την Αλβανία του Χότζα μήπως; Μήπως την Κούβα του Κάστρο; Η την Κορέα του Γιουνκ; Ναι, εκεί υπάρχει αυτοδύναμη ανάπτυξη. Χωρίς εισαγωγές, χωρίς εξαγωγές. Ο,τι παράγουν τρώνε. Οσοι τρώνε δηλαδή. Διότι και στη ΔΕΗ ποιοι καλοτρώνε; Μήπως οι καταναλωτές που τους έρχεται κατακέφαλα κάθε τετράμηνο ο λογαριασμός; Και εν πάση περιπτώσει αυτοί οι κατά Κώτσια «διεθνείς κερδοσκόποι απατεώνες» που ενδεχομένως αγοράσουν το κομμάτι της ΔΕΗ, τι θα κάνουν; Θα επιχειρήσουν να πάρουν όσο τον δυνατόν περισσότερους πελάτες για να κάνουν απόσβεση της επένδυσής τους ή θα ξηλώσουν τις μονάδες που θα αγοράσουν και θα τις πάρουν μαζί τους; Τι νομίζει ο κ. Κώτσιας; Δεν θα επιχειρήσουν να τις εκσυγχρονίσουν, να περιορίσουν τα κόστη τους, να παρέχουν φθηνές και καλές υπηρεσίες ώστε να έχουν κέρδη; Αν δεν το κάνουν τι σόι «κερδοσκόποι» θα είναι; Και κάτι τελευταίο: Καλή η προσπάθεια προάσπισης των εργαζομένων στη ΔΕΗ, αλλά άδικο είναι τα συμφέροντά τους (είναι η μοναδικοί εργαζόμενοι που ακόμη και την ασφαλιστική εισφορά τους την πληρώνει το ελληνικό δημόσιο) να ταυτίζονται με τα γενικότερα συμφέροντα της κοινωνίας. Εστω και αν υπολογίζονται σε περίπου 20.000, που πάει να πεί 80.000 ψηφοφόροι! Αυτά τα ψύχραιμα λίγα προσώρας ως πρώτη αντίδραση σε ένα πολιτικάντικα οργισμένο σχόλιο...
ΠΑΛΑΙΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Εχει μάθει ο Κώτσιας να υπερασπίζεται όλους αυτούς. Μια ζωή στα Ελληνικά Πετρέλαια δούλευε. Εκεί που έπαιραν 18 μισθούς τον χρόνο!