Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

1 Ευρυτανικό "χρώμα" στην έκθεση ψηφιδωτού του Πειραιά

Η κ.Παναγιώτα Μυλούλη στέκει περήφανη 
μπροστά απο τα έργα της
Την προηγούμενη Δευτέρα στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά ο Ελληνικός Σύλλογος Ψηφιδωτού διοργάνωσε έκθεση των μελών του και τέλεσε τα εγκαίνιά της.
Πλήθος κόσμου επισκέφτηκαν την υπέροχη έκθεση ,θαύμασαν τα έργα των καλλιτεχνών και συζήτησαν με τους δημιουργούς για το πώς φτιάχνονται αυτά τα λαμπρά έργα τέχνης με τις ψηφίδες, που βλέπουμε και θαυμάζουμε σε εκκλησίες, μουσεία και ιδιωτικές συλλογές.
Μεταξύ των καλλιτεχνών που έκθεσαν έργα τους ήταν η συμπατριωτισσά μας απο τις Μεταξάδες Πρασιάς κ.Παναγιώτα Μυλούλη.
"Την σχέση μου με τα ψηφιδωτά θα την χαρακτήριζα περισσότερο ερασιτεχνική.. προσπάθεια, απόπειρα, δοκιμή. Η ενασχόλησή μου με τα ψηφιδωτά ξεκίνησε σαν χόμπι. Παρακολούθησα μαθήματα ψηφιδωτού, σχεδίου και βιτρώ. Με την τέχνη του ψηφιδωτού ασχολούμαι συστηματικά τα πέντε τελευταία χρόνια.
Για μένα το ψηφιδωτό είναι ψυχοθεραπεία, είναι τρόπος έκφρασης, είναι ανάγκη δημιουργίας, ανάγκη για ταξίδι καθώς και πολλά περισσότερα" τόνισε η κ.Μυλούλη σε επικοινωνία που είχε μαζί της το "PO".
Η κ.Μυλούλη γεννήθηκε στις Μεταξάδες Πρασιάς και δηλώνει ιδιαίτερα περήφανη για τον τόπο καταγωγής της.Μένει μόνιμα με την οικογέμεια της στον Μαραθώνα Αττικής
Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με αυτή την μαγική τέχνη,με ατομικές εκθέσεις μα και συλλογικές με τον ελληνικό σύλλογο ψηφιδωτού  σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Με τα παρακάτω έργα(δύο αντίγραφα από τη Δήλο ) έλαβε μέρος στην έκθεση στη δημοτική πινακοθήκη στον Πειραιά με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια απο τους παρευρισκόμενους.  

Πολλά έργα της κ.Μυλούλη μπορείτε να δείτε εδώ ή στο site
www.mosaics-house.com







1 σχόλιο :

ΝΙΚΟΣ ΠΡΑΣΙΑ είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ.ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ