Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

5 Αντιδράσεις στα Άγραφα για τα φουσκωμένα ραβασάκια των τελών

Πρόσφατα εστάλησαν από το δήμο Αγράφων στους κατοίκους των χωριών ειδοποιήσεις πληρωμής για τα τέλη ύδρευσης-άρδευσης-αποχέτευσης-καθαριότητας τα οποία δεν έχουν πληρωθεί απο το 2010.
Μαζί με τα οφειλόμενα ποσά όμως,όπως μας καταγγέλλουν πολίτες,'ηρθαν και φουσκωμένες προσαυξήσεις που πολλές φορές ξεπερνούν κατά πολύ το αρχικό ποσό.
Σύμφωνα με τους ίδιους τους πολίτες σε πολλά χωριά των Αγράφων τα  ραβασάκια του δήμου ξεπερνούν και τα 1000 ευρώ ενώ σε πολλά άλλα υπάρχουν πολλά λάθη(τετραγωνικά-επωνυμία-διπλοεισπράξεις κ.α).
Σύμφωνα με τον δήμο τα συγκεκριμένα ποσά θα έπρεπε να είχαν εισπραχθεί εδώ και χρόνια απο την προηγούμενη δημοτική αρχή ώστε να έχει έσοδα ο δήμος.Επίσης παραδέχονται ότι υπάρχουν λάθη στην αποστολή των οφειλών και παροτρύνουν τους πολίτες να κάνουν διορθωτικές αιτήσεις στον δήμο ώστε να βεβαιωθούν τα σωστά και πραγματικά τέλη.
Αν μη τι άλλο όλοι οι πολίτες των Αγράφων θα πρέπει να πληρώνουν  τα σωστά τέλη στον δήμο ώστε και ο δήμος να λειτουργεί και οι δημότες να έχουν ανταποδοτικά οφέλη.Σε αυτό δεν αμφιβάλει κανείς.
Απο την άλλη και η υπεύθυνοι του δήμου πρέπει να βρούν καινούργιες φόρμουλες ώστε και τα ειδοποιητήρια να πηγαίνουν στο κύριο κάτοχο του σπιτιού αλλά και να εξυπηρετούν τον πολίτη με νέους τρόπους πληρωμής και διόρθωσης.
Αναφορικά μας τονίζει κάτοικος του Τρίδεντρου πως δεν είναι δυνατόν να περιπλανηθεί δεκάδες χιλιόμετρα ως το Κερασοχώρι ώστε να κάνει μια διορθωτική αίτηση.

"Εχω σπίτι στην Γρανίτσα.Με ενημέρωσαν οι συγχωριανοί μου για τα φουσκωμένα τέλη τα οποία μου ήρθαν και με πολλά λάθη.Μένω στην Αθήνα.Δεν θα έπρεπε τα ειδοποιητήρια να έρθουν στην κύρια κατοικία μου;Μιλώντας με τους υπαλήλλους του δήμου για να μου στείλουν αντίγραφο της αίτησης μου είπαν ότι πρέπει να πάω ο ίδιος στο Κερασοχώρι!Και η πληρωμή να γίνει μόνο μέσω των ταμείων του δήμου.Έλεος!!..αναφέρει αγανακτισμένος πολίτης σε επικοινωνία του μαζί μας.
Φαίνεται πως αναγκαίο όσο ποτέ, είναι  ο δήμος απο ...χθές  να περάσει στην ψηφιακή εποχή για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών ,είτε μένουν στα Άγραφα είτε στα μεγάλα αστικά κέντρα.

5 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ειχαμε συνηθισει να μην πληρωνουμε τιποτα τα τελευταια χρονια και τωρα λογικο εινε να μας κακοφανει

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΡΑΓΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟΣΑ ΕΞΟΔΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ ΑΠΟ ΓΛΥΦΑΔΑ?
ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ

Ανώνυμος είπε...

πολυ κριμα που την τσαπατσουλια της ομαδας Τατση στην καταχωρηση στοιχειων στα αρχεια του Δημου , για να μην πουμε για το τσεπωμα των τελων που ειχαν μαζευτει προ τριετιας ... κριμα λοιπον που θα την χρεωθει ο Μπαμπαλης και κυριως ο κοσμος που θα πρεπει αναγκαστηκα να ταλαιπωρηθει ωστε να υποβαλλει αιτησεις με τις διορθωσεις. τουλαχιστον το ευχαριστο στην ολη υποθεση ειναι οτι στο τελος θα μπει μια ταξη σε αυτο το χαος! κι εγω Αθηνα μενω βρε παιδια κι εστειλα αιτηση με φαξ! ας κανουμε τη ρημαδα την αιτηση να βοηθησει ο καθενας οπως μπορει τι να κανουμε!για καλο μας ειναι !

ΝΙΚΟΣ είπε...

Ε ΒΕΒΑΙΑ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΑ ΤΑ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΤΑΤΣΗΣ ΤΑ ΧΕ ΓΡΑΨΕΙ ΟΛΑ ΕΝΑΝ ΠΑΡΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΟΙΑΞΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΕΛΩΝ. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΟΥΝ ΛΑΘΗ ΣΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΤΑΤΣΗΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΝΕΙ ΑΙΣΘΗΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ! ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΙΚΑΝΟΙ ? ΤΟΣΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΠΙΑ ??

Ανώνυμος είπε...

Οτι πρεπει να βρεθει μια ποιο ευκολη και ποιο απλη λυση για τον κοσμο που μενει αλλου ειναι απαραιτητο...θα βρεθει πιστευω και σαυτο το θεμα οπως και σε πολλα αλλα...ολα τα συντριμια σιγα σιγα θα μαζευτουνε...ηταν πολλα ομως και δεν μαζευοντε ολα μαζι...υπομονη