Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

0 Eθνική Επέτειος υπο βροχή στο Καρπενήσι(Φώτο)

Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε και εφέτος η  Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου στην Ευρυτανική πρωτεύουσα.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Νικολάου τελέστηκε η Δοξολογία και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη  μαθητική παρέλαση των σχολείων
Το παρών στις εκδηλώσεις του Καρπενησίου έδωσαν ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ.Θωμάς Κώτσιας,ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης κ.Σπύρος Κοκκινάκης,ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός  ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, η τοπική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι.
Με μήνυμά του στο διαδίκτυο ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε..
"Την 25η Μαρτίου ο Ελληνισµός εορτάζει διπλά: τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας του 1821.

Ως Ευρυτάνες, όµως, τιµάµε ιδιαίτερα τους αγωνιστές της περιοχής µας και αισθανόµαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την πολύτιµη προσφορά και τις βαρύτατες θυσίες τους κατά τη διάρκεια της Επανάστασης. Η Επανάσταση του 1821 αποδεικνύει ότι, όταν ως λαός καταφέρνουμε να συνεργαστούμε μεταξύ μας πετυχαίνουμε πολλά. Το μηνυμα της ημέρας συμπυκνώνεται καλύτερα απο κάθε τι άλλο στα λόγια του Στρατηγού Μακρυγιάννη "Είμαστε εις το 'εμείς' κι όχι εις το 'εγώ'. Και εις το εξής να μάθωμεν γνώση, αν θέλωμεν να φκειάσωμεν χωριόν."



Δεν υπάρχουν σχόλια :