Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

0 Ευχές για επιτυχία στις Πανελλήνιες Εξετάσεις από τον βουλευτή Ευρυτανίας

Μήνυμα του βουλευτή Ευρυτανίας Θωμά Κώτσια με αφορμή την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων
"Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία, δύναμη και ψυχραιμία σε όλους τους μαθητές των σχολείων της Ευρυτανίας, που δίνουν από σήμερα τη δική τους μάχη στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Εύχομαι η επίπονη, πολυετής και πολυέξοδη προετοιμασία και προσπάθεια των παιδιών και των οικογενειών τους να αποδώσει καρπούς και να τους ανοίξει την πόρτα για την είσοδό τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Όσοι είμαστε γονείς γνωρίζουμε καλά, ότι οι εξετάσεις αυτές είναι μια σκληρή δοκιμασία, με βαρύ ψυχολογικό και οικονομικό κόστος για τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Δεν είναι ωστόσο, τίποτα άλλο παρά ένας σταθμός στον διαρκή αγώνα για την κατάκτηση της γνώσης και την εξασφάλιση κάποιων βασικών προϋποθέσεων για την επαγγελματική τους εξέλιξη. Και ο αγώνας αυτός δεν αρχίζει και δεν τελειώνει με αυτές τις εξετάσεις, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα.
Δικό μας χρέος, χρέος της πολιτείας είναι να διαμορφώσουμε ένα δημόσιο σχολείο ανοιχτό, δημοκρατικό και σύγχρονο, που θα παρέχει δωρεάν κριτική και δημιουργική γνώση και εκπαίδευση και θα εξασφαλίζει ίσες ευκαιρίες πρόσβασης σε όλους τους μαθητές.

Να διαμορφώσουμε έτσι το σύστημα των εξετάσεων ώστε να μην καταμετρά αλλά να αναδεικνύει και να αναπτύσσει τις ικανότητες των μαθητών, χωρίς περιττό άγχος και χωρίς οικονομική αφαίμαξη των οικογενειών τους.
Εύχομαι σε όλους και όλες καλή επιτυχία.
Θωμάς Κώτσιας
Βουλευτής Ευρυτανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια :