Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

0 Οι Γρανιτσιώτες τίμησαν την μνήμη του Νεομάρτυρα Μιχαήλ(Φώτο)

Στις 10 Μαίου 2015, Κυριακή της Σαμαρείτιδας η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών Ευρυτανίας γιόρτασε τη μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρα Μιχαήλ εκ Γρανίτσης στο ομώνυμο εκκλησάκι του Αγίου στην Ι. Μ. της Ζωοδόχου Πηγής στο Βύρωνα.
 Το πρωί τελέστηκε η θεία λειτουργία και ακολούθησε η περιφορά της εικόνας του Αγίου και η καθιερωμένη αρτοκλασία. Στο τέλος σερβιρίστηκαν καφέδες και εδέσματα, προσφορά της Αδελφότητας. Οι προσερχόμενοι ήταν πάρα πολλοί και από νωρίς το πρωί είχαν κατακλείσει το χώρο. Μεταξύ τους δεν ήταν μόνο Γρανιτσιώτες αλλά και πολλοί φίλοι από πολλά χωριά της Ευρυτανίας.
     Μεταξύ των επισήμων αναφέρουμε τον τ. βουλευτή Ευρυτανίας  Ηλία Καρανίκα, την τ. Υπουργό κ. Κέλυ Μπουρδάρα τον Περιφερειακό σύμβουλο Λάμπρο Τσιτσάνη τον Αντιδήμαρχο Αγράφων Θεόδωρο Κατσιάδα την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων Αγγελική Σκοτίδα τον Πρόεδρο της Εταιρείας Ευρτάνων Επιστημόνων Φώτη Κουλαρμάνη και ο αντιπρόεδρος και ο Αναπλ. Ταμία της ΠΑΝΕΥΡΥΤΑΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, Ηλίας Τζιώρας και Κων. Φούκας.
     Αισθητή υπήρξε η απουσία του Γρανιτσιώτη π. Δημητρίου Σκόνδρα ο οποίος βρέθηκε στη Γρανίτσα για να λειτουργήσει στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου του εκ Βουνένοις στην Κάτω Ποταμιά.

     Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών ευχαριστεί όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση αυτή του Συλλόγου και τους εύχεται υγεία και καλό καλοκαίρι. 



     
                



Δεν υπάρχουν σχόλια :