Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

0 Επιτυχημένη η τουριστική καμπάνια του δήμου Καρπενησίου στην Κρήτη(Φώτο)

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τουριστική προβολή του Δήμου Καρπενησίου στην Κρήτη. Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά υποδέχτηκαν με χαρά την αποστολή του δήμου μας αποδεικνύοντας έμπρακτα την θερμή τους φιλοξενία.
Την Πέμπτη το «τουριστικό περίπτερο» στήθηκε στην πλατεία Λιονταριών στο Ηράκλειο. Πλήθος κόσμου πέρασε από κει και ενημερωνόταν για την περιοχή μας. Εκπρόσωποι του Δήμου και των τουριστικών φορέων ήταν εκεί για να διανέμουν το διαφημιστικό και τουριστικό έντυπο υλικό αλλά και να παρέχουν τις απαραίτητες πληροφορίες στους περαστικούς. Αυτοί που έχουν επισκεφτεί το Καρπενήσι αλλά και τα χωριά του, αυτοί που θα ήθελαν να περάσουν τις διακοπές τους στο Καρπενήσι, αλλά και αυτοί που δεν είχαν σχεδιάσει ακόμα τις χειμερινές τους διακοπές βρέθηκαν στο περίπτερο του δήμου και εντυπωσιάστηκαν με την παρουσία μας εκεί. Ενθουσιασμένοι, δοκίμασαν και τις παραδοσιακές γεύσεις που προσφέραμε ως κέρασμα.
Ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Σουλιώτης, ο αντιδήμαρχος κ. Κουτρομάνος και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Τσάμπρας πραγματοποίησαν επισκέψεις στο επιμελητήριο Ηρακλείου, στον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Λαμπρινό Βασίλη, τον Βουλευτή Ηρακλείου κ. Αυγενάκη αλλά και στον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη Σταύρο.
Οι ίδιοι επισκέφτηκαν στη συνέχεια και το περίπτερο του δήμου μας. Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του κ. Αρναουτάκη : «Ευχαριστούμε για την επίσκεψη τον Δήμαρχο Καρπενησίου, τον αντιδήμαρχο και  τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου. Το Καρπενήσι είναι ένας πανέμορφος τόπος που προσελκύει μεγάλο ποσοστό Ελλήνων για διακοπές.
Μέσα από την εκστρατεία, την προβολή που κάνουν, εύχομαι να έχουν επιτυχία και να προσελκύσουν ακόμα περισσότερους Κρητικούς που επιλέγουν το Καρπενήσι, την Ευρυτανία ευρύτερα για διακοπές» και του κ. Αυγενάκη : «Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε σήμερα τον δήμαρχο Καρπενησίου, τον αντιδήμαρχο και  τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, που βρίσκονται στην Κρήτη
για να προβάλλουν τον τόπο τους, ένα ιδιαίτερα όμορφο μέρος, που προσφέρεται για ξεκούραση και ηρεμία. Είναι και προσωπική η χαρά μου που βρίσκονται στο νησί μας, γιατί είμαι γαμπρός Ευρυτάνας, και εύχομαι να υπάρξουν κοινές δράσεις πολιτισμού, τουρισμού, ανάμεσα στις δυο περιοχές».
Εμφάνιση ηρακλειο_n.jpgΤην επόμενη μέρα, η αποστολή βρέθηκε στο Ρέθυμνο και την πλατεία των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων. Μία εξίσου φιλόξενη πόλη με πλήθος κόσμου να σταματάει και να ενημερώνεται για τις ομορφιές του τόπου μας, τις επιλογές που έχει ο επισκέπτης ερχόμενος στην περιοχή. Τα μαγευτικά τοπία μέσα από τα μονοπάτια του δάσους, τα βουνά και τα ποτάμια, δραστηριότητες μέσα στην άγρια ομορφιά της φύσης, σκι για τους λάτρεις του χιονιού σε συνδυασμό με μια ποικιλία παραδοσιακών προϊόντων κτηνοτροφίας, καθώς και ντόπιο μέλι, αλλά και κάστανο είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν τα χαρακτηριστικά του Δήμου Καρπενησίου και διαφέρουν κατά πολύ με τα στοιχεία που εκφράζουν την Κρήτη, γεγονός που εντυπωσίασε τους περαστικούς. Το τουριστικό περίπτερο επισκέφτηκαν η αντιδήμαρχος τουρισμού, προβολής του δήμου και πρασίνου κα Μπιρλιράκη, αντιδήμαρχος καθημερινότητας και καθαριότητας κ. Λελεδάκης, ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Σπανουδάκης αλλά και ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης κ.  Νίνος. Με την ολοκλήρωση της υπαίθριας εκδήλωσης στην πλατεία, η αποστολή φιλοξενήθηκε στο χώρο του Δημαρχείου και συμμετείχε στην επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης για γνωριμία και συνεργασία σε θέματα Τουρισμού. Εκεί συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε δήμος, οι πυλώνες και οι προοπτικές ανάπτυξης αλλά και η σημαντική παράμετρος της ανάπτυξης του τουρισμού, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Η αντιδήμαρχος Ρεθύμνου κα Πέπη Μπιρλιράκη και πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού, εκπροσωπώντας και το Δήμαρχο κ. Μαρινάκη- ο οποίος απουσίαζε στις Βρυξέλλες λόγω της συμμετοχής του στο συνέδριο για το Σύμφωνο των Δημάρχων, δήλωσε : «Το Ρέθυμνο υποδέχτηκε το Καρπενήσι. Στόχος είναι να κάνουν γνωστό τον τόπο τους στην Κρήτη, τους ανθρώπους, τα προϊόντα και τον τουριστικό προορισμό Καρπενήσι. Είμαστε εδώ για να γνωριστούμε καλύτερα, να δούμε τα προϊόντα τους, να συζητήσουμε ανταλλαγές και συνεργασίες που μπορούμε να κάνουμε. Το Ρέθυμνο ένας αμιγώς τουριστικός προορισμός υποδέχεται το Καρπενήσι με μια διαφορετική εικόνα και ταυτότητα όσον αφορά τη φύση του και την κουλτούρα του, με ανθρώπους όμως άξιους που προσπαθούν να κάνουν την Ελλάδα γνωστή, αλλά και να γνωριστούν μεταξύ τους οι Έλληνες. Είναι μια προσπάθεια αξιέπαινη και ελπίζουμε οι συνεργασίες αυτές να διευρυνθούν σε όλους τους τομείς που χρειάζεται η αυτοδιοίκηση».
Την τρίτη και τελευταία μέρα της εκστρατείας με στόχο την τουριστική προβολή, βρεθήκαμε στα Χανιά και την πλατεία 1866. Την έκθεση τίμησαν από νωρίς με την παρουσία τους ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας με την πρόεδρο Τουριστικής προβολής του Δήμου κα Γεωργία Αποστολάκη – Σαρικάκη, οι οποίοι εξέφρασαν τη χαρά τους που μας φιλοξένησαν πόλη τους. Ο κ. Βάμβουκας  υπογράμμισε τα εξής:
Εμφάνιση επιτροπή τουριστικής αναπτυξης ρεθυμνο_n.jpg «Ως Δήμος Χανίων με πολύ μεγάλη ικανοποίηση παραχωρήσαμε μέρος της πλατείας για να προβληθούν τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα του Καρπενησίου και τον πολύ ωραίο προορισμό που λέγεται Καρπενήσι που εμείς τον γνωρίζαμε ως τόπο για χειμερινό προορισμό, όμως είναι και θερινός και επίσης έχουμε την ευκαιρία  να γνωρίσουμε εξαιρετικούς ανθρώπους από άλλα μέρη της πατρίδας μας και να συνεργαστούμε μαζί τους». Από την πλευρά της η κα Αποστολάκη επεσήμανε ότι «υποδεχόμαστε σήμερα τους φίλους μας τους Καρπενησιώτες που ήρθαν να προβάλουν την πόλη τους, τα προϊόντα τους, είναι ένα υπέροχο μέρος και προσπαθούν να προσελκύσουν τους Χανιώτες και γενικά τους Κρητικούς. Είναι μια πολύ καλή δράση και τους ευχαριστούμε που τίμησαν και τα Χανιά».
Σε κάθε σταθμό πραγματοποιήθηκαν και κληρώσεις προσφορά των τουριστικών φορέων της περιοχής μας. Πιο αναλυτικά, σε κάθε πόλη δόθηκαν δύο διήμερα διαμονής για δύο άτομα με πρωινό, δύο κάρτες χρήσης αναβατήρων στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου και δύο κάρτες εναλλακτικού τουρισμού, συνολικά 18 δώρα.
Τα κρητικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την τριήμερη παρουσία του Δήμου με σκοπό την ενίσχυση του τουρισμού  και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων στην περιοχή. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε κάποιες από τις ιστοσελίδες ενημέρωσης όπου έγινε η σχετική αναφορά:
www.efimeridaki.gr, www.e-typos.com, www.ekriti.gr, www.neatv.gr, www.haniotika-nea.gr, www.cretan-radio.gr, www.ert.gr, www.real.gr, www.eparxiakofos.gr, www.rethemnos.gr, www.rethnea.gr. Επίσης οι ραδιοφωνικοί σταθμοί ΡΑΔΙΟ-ΑΛΦΑ στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο και VENUS-RADIO και  ΚΡΗΤΙΚΟΡΑΜΑ στα Χανιά διαφήμιζαν όλο το τριήμερο την παρουσία μας εκεί. Τέλος ο Δήμαρχος κ. Σουλιώτης έδωσε συνεντεύξεις σε όλα τα μεγάλα κανάλια της περιοχής.
Εμφάνιση ηρακλειοο_n.jpgΗ εκστρατεία τουριστικής προβολής στην Κρήτη είναι μια πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής και πιο συγκεκριμένα του δημάρχου κ. Νίκου Σουλιώτη, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ευρυτανίας και τους ξενοδόχους της περιοχής. Η προβολή του Δήμου Καρπενησίου στις τρεις περιοχές της Κρήτης και παράλληλα οι  επαφές με τους αυτοδιοίκητους, τους τουριστικούς φορείς του τόπου -επιμελητήριο και ξενοδόχους αλλά και με τους ίδιους τους πολίτες, προκειμένου να προβάλλουν την παράδοση και τις δυνατότητες του  τόπου μας προβλέπεται να έχει θετικό αντίκτυπο στον τουρισμό μας καθώς υπολογίζεται πως επισκέφτηκαν το περίπτερο περίπου 5.000 άτομα δείχνοντας έντονα το ενδιαφέρον τους για την περιοχή και εκφράζοντας την επιθυμία να επισκεφτούν τον τόπο.
Ο ενθουσιασμός, η συμμετοχή και το έντονο ενδιαφέρον του κόσμου παρακινούν και δίνουν το κίνητρο για την συνέχιση παρόμοιων δράσεων.
Τέλος, θα θέλαμε για ακόμη μία φορά να ευχαριστήσουμε θερμά τους Δημάρχους των τριών πόλεων, τον κ. Λαμπρινό δήμαρχο Ηρακλείου, τον κ. Μαρινάκη δήμαρχο Ρεθύμνης και τον κ. Βάμβουκα δήμαρχο Χανίων για την διευκόλυνση της εκτέλεσης των εκδηλώσεων με την παραχώρηση των χώρων.
 Εμφάνιση αρναουτακης_n.jpgΕμφάνιση παραδοσιακά προιόντα Κρήτη_n.jpg
Εμφάνιση ρεθυμνο Μπιρλιρακη Αντιδημαρχος_n.jpg

ΔΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια :