Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

1 Συμμετοχή του δήμου Καρπενησίου στο "Δίκτυο πόλεων με λίμνες"

Ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης συμμετείχε στην Τακτική Γενική Συνέλευση στο "Δίκτυο πόλεων με λίμνες" που πραγματοποιήθηκε στα Καλύβια Πεζούλας της Λίμνης Πλαστήρα το Σαββατοκύριακο 7 & 8 Νοεμβρίου.
Στην ομιλία του τόνισε τη σημασία της συμμετοχής του Δήμου στο δίκτυο παραλίμνιων Δήμων η οποία στοχεύει σε συνεργασία με τους υπόλοιπους Δήμους αλλά και στην εύρεση πόρων για την τουριστική εκμετάλλευση της λίμνης των Κρεμαστών.
Βασικό κίνητρο του δικτύου πόλεων με λίμνες είναι  η πεποίθησή ότι μέσα από μια κοινή δράση οι Δήμοι που θα συμμετέχουν στο δίκτυο θα συμβάλλουν στην ανάπτυξή τoυς σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, τους υδάτινους πόρους και την αειφόρο ανάπτυξη.
Κομβικοί στόχοι του δικτύου είναι καταρχήν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών και των επιχειρήσεων σε θέματα που αφορούν την προστασία των υδάτινων πόρων, και ιδιαίτερα των λιμνών.

Η ανταλλαγή απόψεων διαχείρισης με άλλους Δήμους της Ελλάδας και η συμμετοχή Δήμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις πολυετείς εφαρμοσμένες πρακτικές τους στη διαχείριση των υδάτινων πόρων, θα δώσει επενδυτικές ευκαιρίες και ταχύρρυθμη ανάπτυξη στους Δήμους.
Εμφάνιση φωτογραφία 3 (1).JPG

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗ??ΑΝΤΕ ΚΛΕΙΤΣΟΞΥΛΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ!