Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

0 Ισχυρός σεισμός με δύο νεκρούς στη Λευκάδα(Φώτο&Βίντεο)

Αισθητός ο σεισμός και σε περιοχές της Ευρυτανίας
Δύο νεκρές γυναίκες είναι ο τραγικός απολογισμός της ισχυρής σεισμικής δόνησης των 6R που σημειώθηκε στις 09.10 το πρωί της Τρίτης σε θαλάσσιο χώρο δυτικά της Λευκάδας και έγινε αισθητή σε μεγάλο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας.
​Όπως έγινε γνωστό, μια 65χρονη έχασε τη ζωή της λόγω κατολίσθησης στην Πόντη Βασιλικής. Το zougla.gr επικοινώνησε με το Τμήμα Προστασίας του Πολίτη της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, το οποίο και επιβεβαίωσε το γεγονός. Ειδικότερα, επεσήμανε ότι υπήρξε αποκόλληση βράχου, ο οποίος έπεσε σε τοίχο της κατοικίας, με αποτέλεσμα μεγάλο τμήμα του κτηρίου να γκρεμιστεί.
Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης του νησιού Διονύσης Χαλικιάς γνωστοποίησε ότι υπάρχει και δεύτερη νεκρή γυναίκα στο χωριό Αθάνι. Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιβεβαίωσε την είδηση στο zougla.gr, αναφέροντας ότι πρόκειται για μια 82χρονη, η οποία καταπλακώθηκε από πέτρινη μάντρα στην αυλή του σπιτιού της. Επί τόπου έσπευσαν πυροσβέστες που προχώρησαν στον απεγκλωβισμό της άτυχης γυναίκας μέσα από τα χαλάσματα.
Σύμφωνα με τον κ. Χαλικιά, συνεργεία του δήμου βρίσκονται καθ' οδόν για το νότιο τμήμα του νησιού, το οποίο -όπως φαίνεται- επλήγη περισσότερο. Τέσσερις άνθρωποι έχουν μεταφερθεί με τραύματα στο νοσοκομείο του νησιού, ενώ υπάρχουν καταγγελίες κατοίκων για την ύπαρξη ενός μόνο ασθενοφόρου σε ολόκληρη τη Λευκάδα.
Οι πρώτες φωτογραφίες και β'ιντεο από τις ζημιές στο νησί:


seismos2015-agios-nikitas

Δεν υπάρχουν σχόλια :