Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

1 Ζυμαρόπιτα με φέτα και φρέσκια ρίγανη

Της κ.Φαίης απ'το Καρπενήσι
Υλικά
10 κουτ. σούπας αλεύρι
2 φλιτζάνια γάλα
2 αβγά
1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ελαιόλαδο,ρίγανη
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 240°C και ζεσταίνουμε το ταψί μέχρι να κάψει καλά.
Ανακατεύουμε σε λεκάνη το αλεύρι με το γάλα και μισό φλιτζάνι νερό. Ρίχνουμε τα αβγά, τη φέτα, αλάτι,πιπέρι-ρίγανη και αναμειγνύουμε ώστε να γίνει ένας αραιός χυλός.
Βγάζουμε με προσοχή το ταψί από τον φούρνο, το αλείφουμε με μπόλικο ελαιόλαδο και το αλευρώνουμε.
Αδειάζουμε μέσα το μείγμα της ζυμαρόπιτας, ραντίζουμε την επιφάνεια με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρώς.

Τα μυστικά της επιτυχίας είναι το καλό ζέσταμα του ταψιού στον φούρνο χωρίς να είναι λαδωμένο και το να μην είναι πηχτός ο χυλός για να γίνει η ζυμαρόπιτα αέρινη.


1 σχόλιο :

ΜΑΡΙΑ Κ. είπε...

ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΗ.ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΟΥΣΚΩΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΗΘΕΛΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΑΛΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!