Απο την κα Μαριάνθη απο το Αγγελόκαστρο
Υλικά:
1 κόκορας κομμένος σε 4 μερίδες
αλάτι, πιπέρι, 1 κρεμμυδάκι, 5-6 σκελίδες σκόρδο
1 ντομάτα τριμμένη, 2 κουταλιές ντοματοπελτέ
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί άσπρο
λίγη ζάχαρη, την φλούδα ενός πορτοκαλιού
λάδι, 3 ποτηράκια του κρασιού κριθαράκι μέτριο
Εκτέλεση :
Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε τα κομμάτια του κόκκορα σε απορροφητικό χαρτί, τηγανίζουμε ώστε να πάρει ένα ρόδινο χρώμα , στη συνέχεια τοποθετούμε τα κομμάτια μέσα σε κατσαρόλα και προσθέτουμε όλα τα υλικά το λάδι, αλάτι, πιπέρι, την ντομάτα, τα μπαχαρικά, το κρεμμυδάκι, πάνω στο οποίο έχουμε καρφώσει τις πρόκες γαρύφαλλο, την φλούδα από το πορτοκάλι, το κρασί, το κονιάκ, το σκόρδο, και λίγο νεράκι, αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά έως ότου μαλακώσει το κρέας.
Αφού είναι έτοιμο το κρέας μας αδειάζουμε όπως είναι με την βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας σε
βαθύ πιρέξ ή πύλινο. Προσθέτουμε το κριθαράκι μας, ρίχνουμε ακόμα λίγο νεράκι και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο έως ότου ψηθεί το κριθαράκι μας στους 220 βαθμούς.
Θέλει γύρω στα 15’.
Είναι ένα πεντανόστημο φαγητό!!! Προσθέστε στο πιάτο σας και κεφαλογραβιέρα τριμμένη ….. και… καλή απόλαυση !!!
Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου