Της κας Νικολέτας απο το Περδικάκι
Υλικά συνταγής
1 κιλό αρνί κομμένο σε μπουκιές
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
4 σκελίδες σκόρδο
500 γραμμ. ρεβίθια μουλιασμένα και βρασμένα 1/2 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κλαδάκι θυμάρι 1 δαφνόφυλλο αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό με λίγη σόδα μαγειρικής να φουσκώσουν. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε με κρύο νερό για 30΄. Τα στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας. Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδο ολόκληρες και τα κρεμμύδια σε φέτες. Τα αφήνουμε για λίγα λεπτά έως ότου τα κρεμμύδια γίνουν διάφανα. Τότε προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, τα ρεβίθια, το θυμάρι, το δαφνόφυλλο, τις ντομάτες και ελάχιστο νερό. Σκεπάζουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα, έως ότου μαλακώσει το κρέας και χυλώσουν τα ρεβίθια. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος του βρασμού.
Συμβουλή: Η σάλτσα του φαγητού πρέπει να είναι δεμένη και όχι νερουλή. Είναι φαγητό που τρώγεται με πιρούνι.
Mερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 60 λεπτά
Στείλτε και εσείς τις δικές σας συνταγές
prasiaonline@gmail.com
Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου