Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

0 Κραυγή αγωνίας των κατοίκων του Ασπροποτάμου

Ζητούν άμεσα την στελέχωση του Αγροτικού Ιατρείου Ραπτοπούλου
"Η έλλειψη πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας έχει κοστίσει τη ζωή σε αρκετούς συνανθρώπους μας"
Την στελέχωση του Αγροτικού ιατρείου στο Ραπτόπουλο ζητούν με επιστολή τους οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Ασπροποτάμου του δήμου Αγράφων Ευρυτανίας.
Οι κάτοικοι τονίζουν την παντελώς απούσα παροχή πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης που όπως αναφέρουν ...έχει επηρεάσει αρνητικά τη ζωή τους.
Αναλυτικά η επιστολή διαμαρτυρίας έχει ως εξής..
"Η Δημοτική ενότητα Ασπροποτάμου που ανήκει στο Δήμο Αγράφων της Περιφερειακής  ενότητας Ευρυτανίας, αποτελείται από τις τοπικές κοινότητες Ραπτοπούλου, Λεπιανών, Νέου Αργυρίου, Πρασιάς και Κέδρων.
Η μεση απόσταση από το Καρπενήσι είναι 100χμλ. ορεινού όγκου, περίπου 2 ώρες με Ι.Χ. με καλές καιρικές συνθήκες και 50 χμλ. από το υπο-στελεχωμένο Κέντρο Υγείας Δυτικής Φραγκίστας.
Στη Δ.Ε. Ασπροποτάμου λειτουργούν γυμνάσιο, λύκειο, δημοτικό σχολείο, νηπιαγωγείο και παιδικός σταθμός με συνολικό αριθμό μαθητών 150.
Ο συνολικός πληθυσμός βάση απογραφής του 2011 είναι 2729 άτομα στην πλειονότητα μεγάλης ηλικίας.Το Ραπτόπουλο διαθέτει άρτια εξοπλισμένο διθέσιο αγροτικό ιατρείο, το οποίο ήταν στελεχωμένο με ιατρό από τη δεκαετία του 1960 και πλέον παραμένει επί τριετίας κλειστό.

Από το 2013 μέχρι και σήμερα όλη η περιοχή εξυπηρετείται από το όμορο Π.Ι. Γρανίτσας, από τον ένα και μοναδικό ιατρό που υπηρετεί εκεί, ο οποίος θα απουσιάσει με άδεια για μεγάλο χρονικό διάστημα  και δεν υπάρχει ενημέρωση αντικατάστασής του όπως ο νόμος ορίζει.
Η έλλειψη πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας, οι μεγάλες αποστάσεις που θα πρέπει να διανύσουν μέχρι το Κ. Υ. έχουν κοστίσει τη ζωή σε αρκετούς συνανθρώπους μας.
Για αυτούς τους λόγους διαμαρτυρόμαστε έντονα και ζητάμε τη στελέχωση του Αγροτικού ιατρείου καθώς η συνεχιζόμενη μη παροχή πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης έχει επηρεάσει αρνητικά τη ζωή των κατοίκων της περιοχής μας".
Οι κάτοικοι της Δ.Ε. Ασπροποτάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια :