Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

0 Αντιρρήσεις Σταμάτη για την τουριστική προβολή του δήμου Καρπενησίου

Γράφει ο Γιάννης Σταμάτης
 Επικεφαλής  της Α.Δ.Ε.Κ.Κ
Στις 21-03-2016 πραγματοποιήθηκε η 5η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου.  Παρόντες Δημοτικοί  Σύμβουλοι από τον  συνδυασμό  της Α.Δ.Ε.Κ.Κ. ήταν οι Ι. Σταμάτης, Ι. Μαντζιούτας, Δ. Πεταρούδης, Π. Παπαδογούλας και Τ. Σκλαπάνης. 
Στην αρχική μου τοποθέτηση ως επικεφαλής του συνδυασμού ευχήθηκα «ΑΞΙΟΣ» για τον νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιο, όπως επίσης να έχουμε καλή συνεργασία και να παράγεται  καλό έργο για τους συμπολίτες  μας.
  Στη συνέχεια  έθεσα τους προβληματισμούς και τα ερωτηματικά  της παράταξής μας ως προς την  κάλυψη της θέσης  συνεργάτη  δικηγόρου που  έχει προκηρύξει  αυτή την περίοδο ο δήμος μας . Ζήτησα κάποιες διευκρινήσεις,  που για εμάς δεν δόθηκαν και ίσως προκύψουν προβλήματα στην έκβαση της προκήρυξης, με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής. Για μια ακόμη φορά διαμαρτυρήθηκα  επειδή  συνήθως  οι εισηγήσεις των περισσοτέρων θεμάτων δίνονται  την τελευταία στιγμή ή καθόλου και έτσι σε πολλά θέματα δεν είμαστε ενημερωμένοι, όπως η νομοθεσία προβλέπει. Ακολούθως συζητήθηκαν δύο θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης και τα είκοσι οκτώ θέματα της ημερήσιας διάταξης.
-Το 1ο θέμα αφορούσε την έγκριση των πρακτικών των τελευταίων πέντε συνεδριάσεων.  Ζητήσαμε την αναβολή για το επόμενο συμβούλιο, που έγινε αποδεκτό ,  αφού δεν είχε δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για τον έλεγχο των πρακτικών.
 -Το 2ο  θέμα αφορούσε την συμμετοχή  ή όχι του δήμου  Καρπενησίου  στην  Αναπτυξιακή Φθιώτιδας  ΟΤΑ , για την  υλοποίηση των προγραμμάτων  LEADER   και ΟΠΑΑΧ της Αγροτικής Ανάπτυξης  χρονικής περιόδου 2014-2020. Μέχρι  σήμερα και επί σειρά ετών  τα εν λόγο
προγράμματα υλοποιούσαν επιτυχώς και κατά περιοχές οι αναπτυξιακές εταιρίες ΑΙΤΩΛΙΚΗ, ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ και ΑΝΚΑ  στις οποίες  και κατέχουμε ως δήμος αρκετές μετοχές  που αντιστοιχούν σε χιλιάδες Ευρώ τα οποία και θα χαθούν.
Με το νέο σχήμα ανατρέπονται όλα και οι σκοπιμότητες των  επιλογών θα επιφέρουν  νέα οικονομικά  κόστη για τον δήμο μας και άλλες δυσάρεστες  επιπτώσεις.
 -Στο 3ο  θέμα που αφορούσε αναμόρφωση του προϋπολογισμού επιφυλαχθήκαμε για τις μεγάλες πιστώσεις που έχουν εγγραφεί για  την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς ενώ  δεν υπάρχει πρόβλεψη πίστωσης  για τα ανεπιτήρητα βοοειδή,  παρά του ότι αυτά  έχουν φέρει, επί σειρά ετών, με τις ζημιές που προκαλούν, σε απόγνωση  τους κατοίκους πολλών  χωριών.
 Στη συνέχεια  στο 4ο  θέμα που αφορούσε την έγκριση και  την  διάθεση των πιστώσεων για την τουριστική προβολή του δήμου μας  εκφράσαμε τις αντιρρήσεις για τις επιλογές, όπως και στο 9ο  θέμα που αφορούσε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού  της  ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ.
-Ζητήσαμε να αναβληθεί το 10ο θέμα, που προέβλεπε την παραχώρηση του  σταθμού μεταφόρτωσης των απορριμμάτων  Καρπενησίου,  στον Περιφερειακό  ΦΟ.Δ.Σ.Α ,  για το επόμενο Δ. Σ. ούτως ώστε να διευκρινιστούν κάποιες  απορίες και προβληματισμοί . Το αίτημά μας δεν έγινε αποδεκτό και  έτσι δεν στηρίξαμε την πρόταση.

 Καρπενήσι  22\03\2016
Γιάννης Σταμάτης
 Επικεφαλής  της Α.Δ.Ε.Κ.Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια :