Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

2 Φριχτή κακοποίηση ζώου στη Φτερόλακα(Φώτο)

Ευρυτανία:Καταγγελία για κακοποίηση ιδιόκτητου σκύλου απο αγνώστους που οδήγησε στο θάνατό του
Κατατέθηκε μήνυση στο ΑΤ Καρπενησίου απο τους ιδιοκτήτες
Αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα κακοποίησης αδέσποτων ζώων, κυρίως σκύλων, και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις οι δράστες ξεπερνούν κάθε όριο διαστροφής, αφού ο τρόπος με τον οποίο κακοποιούν τα ζώα ξεπερνά κάθε νοσηρή φαντασία.
Στην φωτογραφία που δημοσιεύεται το συγκεκριμένο σκυλάκι που ανήκε σε κάτοικο στη Φτερόλακα Ευρυτανίας κακοποιήθηκε από αγνώστους,σύμφωνα με τις καταγγελίες της οικογένειας,οταν οι ίδιοι έλειψαν για μικρό χρονικό διάστημα απο την οικία τους.
Το περιστατικό συνέβη πριν λίγες μέρες και έχει αναστατώσει του κατοίκους της περιοχής.
Το σκυλί εσπευσμένα μεταφέρθηκε σε δημόσιο αλλά και ιδιωτικό κτηνιατρείο του Καρπενησίου  όπου εξετάστηκε ,δόθηκε θεραπευτική αγωγή αλλά δυστυχώς το σκυλί δεν άντεξε και  στην επιστροφή κατέληξε .
Σύμφωνα με τις γνωματεύσεις των κτηνιάτρων(φώτο) στο σκυλί υπήρχαν πολλαπλά χτυπήματα
τα οποία οδήγησαν στον θάνατό του απο την φρικτή κακοποίηση.
Απο τους ιδιοκτήτες ,σύμφωνα με πληροφορίες του Prasi@online,έχει κατατεθεί μήνυση στο Α.Τ
Καρπενησίου  καθ'οτι όπως καταγγέλλουν άγνωστοι προσπαθούν να εξοντώσουν και το δεύτερο σκυλί τους με την ρίψη απο ακατάλληλα κρέατα(ψοφίμια κ.α) όπως δείχνει και η φώτο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η Ελλάδα κατέχει ντροπιαστική πρωτιά στη λίστα των δέκα χωρών με τιςπερισσότερες κακοποιήσεις ζώων παγκοσμίως! Μόνο ταπείνωση μπορούμε να αισθανόμαστε ως χώρα που κατακτάμε τέτοια πρωτιά.
Η λίστα της ντροπής είναι η εξής:
1.ΕΛΛΑΔΑ
2. ΙΣΠΑΝΙΑ
3. ΟΛΛΑΝΔΙΑ (ANTILLES)
4. ΟΛΛΑΝΔΙΑ
5. ΡΟΥΜΑΝΙΑ
6. ΤΟΥΡΚΙΑ
7. ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
8. ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
9. ΑΙΓΥΠΤΟΣ
10. ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ












Tι λέει ο νόμος για την κακοποίηση 
Η κακοποίηση, ο βασανισμός και η αναίτια θανάτωση ζώου είναι πράξεις άδικες που διώκονται , τιμωρούνται δε με φυλάκιση ή χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές σύμφωνα με το Ν. 1197 / 1981 όπως ισχύει σήμερα.
Η παράνομη εμπορία ζώων: φυλάκιση τουλάχιστον 1 έτος και πρόστιμο 5.000-15.000 ευρώ
Η κακοποίηση ζώων: φυλάκιση τουλάχιστον 1 έτος και 5.000 -15.000 ευρώ
Η κλοπή ζώου: φυλάκιση 6 μήνες και 3.000 ευρώ
Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, κάθε πολίτης που αντιλαμβάνεται κάποια από τις παραπάνω πράξεις έχει τη δυνατότητα να καταγγείλει το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της αρμόδιας Νομαρχίας, καθώς επίσης και στη οικεία Εισαγγελία.
Θα πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι λόγω έλλειψης αρμόδιων αρχών για τα ζώα στην χώρα μας, δενμπορεί να γίνει κατάσχεση του ζώου από την αστυνομία, ούτε κινούνται αυτεπάγγελτες διαδικασίες αν δεν κάνετε επώνυμη μύνηση. Θα πρέπει να συννενοηθείτε με κάποιο φιλζωϊκό σωματείο για την κατάσχεση του ζώου.
Σε περίπτωση δηλητηριασμού ζώων, θα πρέπει να υπάρχουν αποδείξεις για το άτομο που δηλητηρίασε ζώα αλλιώς γίνεται μήνυση κατ' αγνώστων.
Φωτογραφίστε τα ζώα και το περιστατικό/τις συνθήκες στις οποίες ζει για να έχετε αποδεικτικά στοιχεία.

2 σχόλια :

Μαρία Γρανίτσα είπε...

Να επέμβει άμεσα ο εισαγγελέας.Πρέπει να τελειώσει επιτέλους αυτό το έγγλημα

ΑΓΡΑΦΙΩΤΙΣΣΑ είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ! Ε ΡΕ ΚΑΙ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ... ΘΑ ΜΑΡΤΥΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ.. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙΣ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ!