Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

4 Αποκατάσταση περίφραξης κοιμητηρίων Πρασιάς


Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες που πραγματοποιούνται στα κοιμητήρια της Τοπικής Κοινότητας Πρασιάς στον δήμο Αγράφων Συγκεκριμένα με διάθεση πίστωσης 12000 ευρώ ο δήμος προβαίνει σε εργασίες που περιλαμβάνουν την κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στο νεκροταφείο του Κυπαρισσίου , τοποθέτηση νέας περίφραξης καθώς και τη μερική αντικατάσταση της κατεστραμμένης περίφραξης  του χώρου.
Με αφορμή τις εργασίες στην Πρασιά παρακάτω θίγουμε το πρόβλημα των ανεξέλεγκτων κοιμητηρίων .
Εικόνες ντροπής στα Κοιμητήρια 
των Αγράφων
Απαράδεκτη έως και ντροπιαστική είναι η εικόνα που παρουσιάζουν πολλά απο τα κοιμητήρια σε χωριά του δήμου Αγράφων αποτελώντας προσβολή προς τους νεκρούς, οι οποίοι βέβαια δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αντιδράσουν.
Οι τοπικοί .."φωστήρες" του παρελθόντος ,παρόλο τα εξωφρενικά ποσά που διατίθονταν για αυτό τον σκοπό(123000 ευρώ !!για καθαρισμό επι δημαρχίας Τάτση),άφησαν τα κοιμητήρια έρμαιο σε κάθε λογής  ζώα, άλογα, σκυλιά, γάτες, να αφοδεύουν και να ουρούν στους τάφους, χωρίς κανένας να μπορεί να τα ελέγξει.
Η νέα δημοτική αρχή φαίνεται πως κάτι προσπαθεί να αλλάξει και να διορθώσει βάζοντας σε προτεραιότητα τον καθαρισμό των κοιμητηρίων ωστόσο πρέπει να γίνουν άμεσα και στοχευμένες ενέργειες προς αυτό το σοβαρό πρόβλημα των κατοίκων.
Κοιμητήρια-χωράφια χωρίς περίφραξη, χωρίς καθαριότητα, χωρίς κανέναν σεβασμό στην τελευταία κατοικία των δικών μας ανθρώπων αποτελούν προσβολή προς την ίδια την κοινωνία.
Ευελπιστούμε στις άμεσες ενέργειες του δημάρχου Αγράφων ώστε να τηρούνται οι κανόνες λειτουργίας και ασφάλειας όλωντων Κοιμητηρίων .
Προς αυτό τον σκοπό μαθαίνουμε η Κίνηση Πολιτών Αγράφων θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε στο μέλλον όταν παρατηρούνται φαινόμενα-ντροπής σε κοιμητήρια που θέτουν σε κίνδυνο και τους ίδιους τους κατοίκους,να προβαίνει άμεσα ,όπου υπάρχουν,σε ποινικές διαδικασίες προς κάθε υπεύθυνο.

4 σχόλια :

Ραπτόπουλο 53 είπε...

Δεν μας είπατε σε ποιον δόθηκε το συγκεκριμένο έργο και πολλά αλλα στα Άγραφα.

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΜΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΑ

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους!!Λίγα είναι τα κοιμητήρια στα Άγραφα που δεν έχουν προβλήματα.Ο Μπαμπαλής πρέπει να το πάρει επάνω του