Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

0 Συγκινητικά μηνύματα για τον Παύλο Μπακογιάννη

Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη: 
Η σκέψη μου, οι σκέψεις όλων μας, γυρίζουν σήμερα 27 χρόνια πίσω. Στις 26 Σεπτεμβρίου του 1989, ημέρα Τρίτη.
Οι τρομοκράτες της “17 Νοέμβρη” - συνεχίζοντας τα αποτρόπαια εγκλήματά τους - δολοφονούν τον Παύλο Μπακογιάννη, την ώρα που φτάνει στο γραφείο του.
Η οικογένειά μας θρηνεί ένα δικό της, υπέροχο άνθρωπο. Η παράταξή μας και η πολιτική ζωή του τόπου δέχονται καίριο πλήγμα.
Η Ελλάδα χάνει τον πολιτικό που βγαίνει μπροστά, για τη συνεννόηση, την ενότητα, την εθνική συμφιλίωση και την ομοψυχία των Ελλήνων.
Αυτούς ακριβώς τους αγώνες, για την ουσία και την ποιότητα της Δημοκρατίας, για την εθνική ενότητα, για την Ελλάδα που κοιτάζει μπροστά, εμπνέει και σήμερα, στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, το παράδειγμα του Παύλου Μπακογιάννη.
Τιμούμε τη μνήμη του και εμπνεόμαστε από το παράδειγμά του.
Ντόρα Μπακογιάννη
Σαν να μην πέρασε μία μέρα, 27 χρόνια πριν. Σήμερα, οι ιδέες σου θα χρειαζόντουσαν ακόμη περισσότερο. ΝΜ
Κατερίνα Καλαντζή

Ημέρα τιμής και μνήμης για ένα σπουδαίο αγωνιστή της Δημοκρατίας και ένα σπουδαίο άνθρωπο. Ας πάρουμε όλοι κάτι, μπορεί να γίνουμε λίγο καλύτεροι ως άνθρωποι και ως πολιτικοί.
Νίκος Χαρδαλιάς
27 χρόνια χωρίς το Παύλο σήμερα... Δεν ξεχνάμε... Η παρακαταθήκη του πιο επίκαιρη παρα ποτέ, μας εμπνέει, μας οδηγεί, μας ενώνει...
Κωνσταντίνος Μπακόλας
Παύλος Μπακογιάννης, μόλις 2 μηνών Βουλευτής ενας άνθρωπος τον οποίο επέλεξε ο λαός της Ευρυτανίας για να προασπίσει τα συμφέροντά του και τα δικαιώματά του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο κι ομως άνανδρα, πισώπλατα με τρεις σφαίρες του αφαίρεσαν το δικαιωμα στην ζωή, εκείνο το πρωι της 26ης Σεπτεμβρίου του 1989...
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

«Σαν σήμερα λίγο πριν τις 8 του πρωινού της 26ης Σεπτεμβρίου του '89, μια παρέα ψυχρών τρομοκρατών, δολοφόνησε πισώπλατα και μοναχικό, αφρούρητο, τον Παύλο Μπακογιάννη.
Ήταν το τίμημά του, επειδή εργάστηκε - και το πέτυχε - για την εθνική συμφιλίωση, γεφυρώνοντας διαμετρικά αντίθετες ιδεολογικές πλατφόρμες και ενώνοντας σε μια κυβέρνηση τις απέναντι πτέρυγες του ελληνικού Κοινοβουλίου, μη επιτρέποντας αδιέξοδα στη Δημοκρατία μετά τις εκλογές του Ιουνίου '89.
Πλήρωσε με αίμα την αρχιτεκτονική συμβολή του για μια Δημοκρατία της συμφιλίωσης, της συναίνεσης και της συνεργασίας, και που σύντομα θα βρουν χώρο διαλογισμού στο σπίτι του στο χωριό Βελωτά Ευρυτανίας που μετατρέπεται - και σωστά - σε Μουσείο.
Αν μη τι άλλο, αυτές τις αξιακές αρχές της Δημοκρατίας που υπηρέτησε ο Παύλος Μπακογιάννης, μπορεί να τις κάνει έστω και ψήγμα δόγματός της η σημερινή Νέα Δημοκρατία, που έχει επιλέξει ως διαχείριση της πολιτικής της, τις αθλιότητες, τις λάσπες και προπαντός τις επικίνδυνες διχαστικές συνταγές της;»
ΥΓ: Δεν συναρτώ αυτές τις τέσσερις παραγράφους με τη κυβερνητική ή κομματική μου ιδιότητα, γι αυτό και δεν τα αναφέρω στο συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου. Τις έγραψα απλά με ένα ονοματεπώνυμο που βγαίνουν κατ' ευθείαν από την καρδιά μου και τις μνήμες μου από εκείνον.

Δεν υπάρχουν σχόλια :