Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

0 Ανώτερος ο Λεβαδειακός, 2-1 τον Παναιτωλικό στην Λιβαδειά

Ματζουράκης: "Πιο δίκαια θα ήταν η ισοπαλία"
Την δεύτερη νίκη του στη φετινή Super League πανηγύρισε ο Λεβαδειακός επικρατώντας του Παναιτωλικού με 2-1 σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι που διεξήχθη στην Λιβαδειά. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και εκτός των δυο γκολ που σημείωσαν ένα σε κάθε ημίχρονο είχαν ευκαιρίες και για άλλα τέρματα τις οποίες έσωσε ο Κυριακίδης.
Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους αν και μπήκαν καλά στο ματς εν συνεχεία είδαν αρκετούς τους παίκτες Λεντέσμα, Ουάρντα, Τομανέ να μένουν μακριά από τον καλό τους εαυτό και δεν μπόρεσαν να πάρουν κάτι καλύτερο στο παιχνίδι. Προσπάθησαν μόνο στο τελευταίο τέταρτο όταν και ήρθε η μείωση από τον Μαρκόβσκι αλλά και πάλι δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοπαλία.
Ο Ράτκο Ντόστανιτς ξεκίνησε το ματς με 4-2-3-1 έχοντας τον Ναμάσκο κάτω από τα γκολπόστ. Στο δεξί άκρο της άμυνας βρέθηκε ο Μουλόπουλος και αριστερά ο Μιλιάζες ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Ουόν, Μεντί. Μπροστά τους έπαιξαν οι Μαχαίρας, Κουλιμπαλί και οι τρεις πίσω από τον φορ ήταν στα δεξιά ο Τόνι Σίλβα, στο κέντρο ο Μπελγκαζουανί και αριστερά ο Γιακουμάκης με μοναδικό προωθημένο τον Μάντζιο.
Από την πλευρά του ο Γιάννης Μαντζουράκης παρέταξε και αυτός την ομάδα του με 4-2-3-1 με τον Κυριακίδη κάτω από τα γκολποστ και τους Τσοκάνη, Κούσα, Ροντρίγκες, Κλέσιο στην τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά. Μπροστά τους έβαλε τους Μάρκος Πάουλο και Μάκο και η τριάδα του κέντρου ήταν οι Ρότσα, Λεντέσμα και Ουάρντα ενώ στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο
Τομανέ.
Οι δυο ομάδες μπήκαν αρκετά δυνατά στο γήπεδο προσπαθώντας να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ και απείλησαν η μία την εστία της άλλης. Ο Λεβαδειακός πολύ σύντομα αναγκάστηκε να τροποποιήσει τα σχέδια του καθώς ο Μπελγκαζουανί τραυματίστηκε και ο Ζεζίνιο μπήκε στην θέση του στο 6' της αναμέτρησης.
Ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο για τους γηπεδούχους
Αυτό δεν επηρέασε τις προσπάθειες των Βοιωτών που συνέχισαν να πιέζουν την εστία του Παναιτωλικού σε ένα παιχνίδι αρκετά ανοιχτό. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που συνέχισαν να απειλούν και βρήκαν μάλιστα και το γκολ στο 42' από τον Γιακουμάκη. Με γκολ ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο για την ομάδα της Βοιωτίας καθώς στο 46' ο Τόνι Σίλβα έκανε το 2-0.
Οι γηπεδούχοι έδειξαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα αλλά ένα αστείο πέναλτι που έκανε ο Μεντί και η μείωση του σκορ από τον Μαρκόβσκι στο 72' έδωσαν νέα τροπή στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.  Παρά το γεγονός ότι πίεσαν μέχρι το τέλος δεν μπόρεσαν να αποσπάσουν έστω τον βαθμό της ισοπαλίας.

 "Πιο δίκαια θα ήταν η ισοπαλία"
Αρχικά είπε στη συνέντευξη Τύπου:

"Έγινε ένα δυνατό παιχνίδι. Ο αντίπαλος μας κέρδισε τις περισσότερες κόντρες στο πρώτο ημίχρονο και σε μια απ' αυτές πέτυχε γκολ το οποίο μπήκε στο πιο άσχημο λεπτό. Όπως και στην έναρξη του δευτέρου μέρους ήρθε το δεύτερο γκολ. Μια ενέργεια πολύ καλή από τον αντίπαλο φορ. Θα έλεγα ότι ήταν μια μάχη όπου το πιο δίκαιο θα ήταν η ισοπαλία. Και οι δυο ομάδες δούλεψαν, είχαν τις ίδιες τελικές. Φεύγουμε απ' αυτό το παιχνίδι και ετοιμαζόμαστε για το επόμενο".
Εν συνεχεία σε ερώτηση για το αν έδειξε αγωνιστικότητα η ομάδα του σημείωσε:
"Είχαμε αγωνιστικότητα αλλά δεν μπήκαμε με αυτοσυγκέντρωση στο παιχνίδι, αυτή που είχαμε στα προηγούμενα ματς. Κρατάμε την αγωνιστικότητα που έχει η ομάδα, παλεύει και αυτό είναι καλό, ιδιαίτερο στο πάθος που δείξαμε από το 60' και μετά για την ανατροπή του σκορ, αυτό κρατάμε".
Για το πόσο δυνατά μπήκε στο ματς ο Λεβαδειακός απάντησε:
"Μπήκε πολύ δυνατά ο αντίπαλος και αποφασιστικά όμως το παιχνίδι είχε ίδιες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο. Απλά αυτή η δύναμη και αποφασιστικότητα που είχε ο αντίπαλος τον βοήθησε να πάρει τις πρώτες μπαλιές, τις πρώτες κόντρες".
Ενώ για τις κίτρινες κάρτες που δέχτηκαν οι παίκτες του και θα στοιχίσουν κάποιες απουσίες σημείωσε:
"Θα προσπαθήσουμε όσο καλύτερα να το χειριστούμε με τις εναλλακτικές που έχουμε. Τις κάρτες από τη στιγμή με βάση τη δουλειά που έγινε και οι δυο ομάδες με ισοπαλία"

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: (Ράτκο Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Ουόν, Μεντί, Μιλιάζες, Κουλιμπαλί, Μαχαίρας, Σίλβα, Μπελγκαζουανί (λ.τρ. 6' Ζεζίνιο-89' Καλτσάς), Γιακουμάκης, Μάντζιος.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Κλέσιο, Κούσας, Ροντρίγκες, Τσοκάνης, Μάκος, Πάουλο, Ρότσα (46' Κουτρουμάνος), Ουάρντα (68' Μαρκόφσκι), Τομανέ, Λεντέσμα (68' Φερέιρα).

Δεν υπάρχουν σχόλια :