Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

9 Θ.Μπαμπαλής:"Λειτουργούμε με βάση την νομιμότητα "

"Παράδειγμα προς μίμηση οι εργασίες καθαρισμού των πηγών Μοσχολή από τους εθελοντές Μοναστηρακιώτες"
"Οι  κατασκευές αυτές σχετίζονται με τις αρνητικές αποφάσεις του Δ.Σ. Αγράφων και της Επιτροπής Περιβάλλοντος για την παραχώρηση των πηγών του Αγ. Νικολάου  Μοναστηρακίου"
Αιχμηρή απάντηση στα όσα του καταλογίζουν μερίδα κατοίκων στο Μοναστηράκι Αγράφων ,με αφορμή τις πηγές Μοσχολή,δίνει ο δήμαρχος Αγράφων Θεόδωρος Μπαμπαλής.
Ο κ.Μπαμπαλής κάνει λόγο για "παραπληροφόρηση και ανακρίβειες" στα όσα αναφέρουν οι κάτοικοι στο σχετικό άρθρο του "PO" ,διαχωρίζει τους δημότες που εργάστηκαν εθελοντικά στις πηγές για τον καθαρισμό του με τους "δημότες καλοθελητές" που με σκοπιμότητα και δόλο προχώρησαν σε "μονομερείς ενέργειες και αυθαίρετες κατασκευές",ενώ ξεκαθαρίζει τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να λειτουργεί με βάση τις αποφάσεις των Συλλογικών Οργάνων, την Νομιμότητα και τον Δημοτικό Κώδικα .
Αναλυτικά η απάντηση του δημάρχου Αγράφων έχει ως εξής..
"Με αφορμή την ανάρτηση που έγινε στις 25/09/2016 στον διαδικτυακό τόπο Prasi@online με θέμα «Ο καθαρισμός στις πηγές Μοσχολή Μοναστηρακίου» και τις ανακρίβειες που γράφτηκαν από κάποιους δημότες και καλοθελητές, καθώς και την παραπληροφόρηση που υπάρχει, θα πρέπει να γνωρίζετε τα εξής:
1.Οι εργασίες καθαρισμού των πηγών από τους εθελοντές Μοναστηρακιώτες έγιναν στις 13 Αυγούστου 2016. Τους ευχαριστούμε και τους συγχαίρουμε για την όμορφη πρωτοβουλία τους, και είναι κάτι που πρέπει τη σημερινή εποχή να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες Τοπικές Κοινότητες.

2. Το έγγραφο του Δημάρχου με Αριθμ. Πρωτ.: 6260 προς το Αστυνομικό Τμήμα Κερασοχωρίου συντάχθηκε την 16η Σεπτεμβρίου 2016 και δεν έχει καμία σχέση με τον καθαρισμό των πηγών, 33 μέρες μετά τις εργασίες καθαρισμού, αλλά με αυθαίρετες χωρίς την άδεια των Υπηρεσιών του Δήμου κατασκευές βάθρων πεζογέφυρας και χωρίς να έχει λάβει γνώση ο Δήμος Αγράφων για όλα αυτά.
3. Επειδή σε κάθε τέτοια περίπτωση συντρέχουν κίνδυνοι ατυχημάτων – καταγγελιών και παρανομιών, θα πρέπει πάντα να τηρείται η διαδικασία που προβλέπεται από το Νόμο, διότι σε αντίθετη περίπτωση υπάρχουν συνέπειες.
4. Οι  κατασκευές αυτές σχετίζονται με τις αποφάσεις του Δ.Σ. Αγράφων και της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας οι οποίες ήταν αρνητικές ως προς την παραχώρηση των πηγών του Αγ. Νικολάου Μοναστηρακίου.
5. Επειδή ενδεχομένως υπήρχε σκοπιμότητα και δόλος εκ μέρους κάποιων ώστε να προβούν σε μονομερείς ενέργειες και αυθαίρετες κατασκευές προκειμένου να εκμεταλλευτούν το θέμα.
6. Και επειδή κάποιοι προφανώς αντιλαμβάνονται ότι αυτά τα ζητήματα άπτονται «προσωπικών χειρισμών» και «προσωπικής μεταχείρισης».
Για τους λόγους αυτούς θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι είμαστε υποχρεωμένοι να λειτουργούμε με βάση τις αποφάσεις των Συλλογικών Οργάνων, την Νομιμότητα και τον Δημοτικό Κώδικα που ορίζει το πλαίσιο και τον τρόπο λειτουργίας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης".

9 σχόλια :

AΓΡΑΦΑ είπε...

Νομιμοτητα να πηγαίνει κάποιος με το αμαξι του Δήμου εκτός Δήμου σε προσωπικές υποχρεώσεις?

ο ΑΓΩΝ είπε...

Αερολογίες, Έτσι δεν διοικείς ούτε μαγαζί.
Με αυτη την λογική κ Μπαμπαλη κόψτε και το νερό απ τους δημοτες που δεν έχουν να πληρωσουν Δημ τελη.
η Εκει το πάτε και δεν το λέτε.

Αλλο το νόμιμο και άλλο το ηθικό. και η αλήθεια είναι οτι σε πολλές περιπτώσεις δεν πραξατε ηθικά αλλά για το Δικό σας συμφέρον και κρίνοντας πάντα κατά το δοκούν.
Η αλήθεια ειναι οτι μάλλον έχετε τόσους εχθρούς όπου φοβάστε να πάρετε μία τυπική απόφαση γιατί έχετε στο μυαλό σας οτι θα διωχθείται νομικά.
δεν γίνεται έτσι πολιτική , δεν διοικείται έτσι Δήμος πουθενά παγκοσμίως.

Λυπάμαι που το λέω αλλά έργο δεν πρόκειται να δούμε
Λυπάμαι που το λέω αλλα εξωστρέφεια για εσας ειναι αγνωστη λέξη
Λυπαμαι που το λέω αλλα τρεξατε μόνος και βγηκατε Δευτερος

ΑΝ Εν ετη 2016 Δημος δεν μπορρει να πάρει ΕΣΠΑ ειναι αποττυχημένος
Και ειστε σε αυτό το club.



ΕΡΜΗΣ είπε...

αυτη η ρητοτική θυμιζει Αριστερα ΣΥΡΙΖΑ.οτι και να κανουν ακομα και να σκοτώσουν το ονομαζουν ηθικη,λαος κτλ κτλ.οτι λανθασμένο κάνει το ονομάζει ΝΟΜΙΜΟ. Εχουμε να ακουσουμε πολλά ακόμα στις μαυρες αυτες εποχές. Συντοπιτες αυτοι μέχρι και το ρευμα στις κολώνες θα μας κοψουν.

Βλαμμάρας Βλαμμένος είπε...

"Νομιμότητα"...

Η αγαπημένη καραμέλα του τυχοδιωκτισμού που κορέστηκε πλέον στ' αυτιά μας. Αυτή επικαλείται και η προϊστάμενη πλέον αρχή της Μέρκελ, του Ντάισελμπλουμ και κάθε Καραγκιόζη που νέμεται εξουσία.

Τι έκπτωση...

Ανώνυμος είπε...

ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ .ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ.ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ; ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ;;;.

ΧΩΡΙΑΝΟΙ είπε...

ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΡΓΗΣΕΣ ΛΙΓΟ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΥ ΣΤΗΣΑΝ ΠΑΡΤΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΕΚΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ.
ΒΑΛΤΟΥΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΚΑΙ ΔΟΛΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗ.
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΟΜΟΡΦΙΑ [ΖΩΓΡΑΦΙΑ] ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ ΜΑΣ.
ΕΠΕΙΣΗΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ
[ΤΣΙΜΕΝΤΑ] ΠΟΥ ΧΑΛΑΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΖΩΓΡΑΦΙΑ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Ανώνυμος είπε...

Και όλο αυτό να φανταστεί κανείς ξεκίνησε από τους μετρημένους στα δάχτυλα παρατρεχάμενους του επιχειρηματία.Αδιαφορώντας για την πλειοψηφία του χωριού τώρα παρακάμπτουν και το Δήμαρχο.Τα έχουν ισοπεδώσει όλα.

Ανώνυμος είπε...

Δήμαρχε ας αναλάβουν ευθύνες αυτοί που ευθύνονται.Γιατί να μπαίνεις στο στόχαστρο εσύ και το συμβούλιο σου.Εσύ όφειλες να ανταποκριθείς στην καταγγελία,αφού δεν πληρούσαν τα απαραίτητα.Ας τρέχουν τώρα με ανακοινώσεις αναρτήσεις γράφοντας ανακρίβειες να εξευτελίζονται περισσότερο.

KΡΥΠΤΕΙΑ είπε...

Αν καταλάβετε κι εσείς και ο ....ΔΗμαρχος οτι δεν λειτουργούν ετσι οι ΔΗΜΟΙ τοτε ισως πάμε Μπροστα.

Η Νομιμοτητα ειναι σχετική.

ΜΕ αυτη τη λογικη ολα τα γεροντια του ΔΗμου οπου ληξανε τα Διπλωματα και οδηγανε τα αγροτικά για 2 - 3 αγροτικές εργασίες τους να τα παμε ΦΥλακη η να τους παρουμε τα αμαξια.
ΜΕ την ιδια λογικη η Γιαγια που κοβει 10 κλαρια να την παμε μεσα γιατι δεν εχει παρει αδεια απ το Δασαρχειο.
Με ην ιδια λογικη οποιος παει να καθαρισει το Δρομο εξω πε το σπιτι του να το καταγγείλουμε γιατι ειναι αρμοδιο ο ΔΗΜΟΣ.


Διερωτώμαι αν εχετε ολοι λογική και πρώτος ο Δήμαρχος .

Ο ΔΗΜΟΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ δεν ειναι Δικαστική αρχη να κρινει κατα το δοκουν.
Δεν ειμαστε στον ανταρτοπόλεμο εδω να εχουμε 2 - 3 αγύρτες να το παίζουν δικαστές.

Ο ΔΗΜΟΣ πρεπει να ενώνει και να βρίσκει λύσεις έστω και Σολομώντειες αλλα επουδενι δεν πρεπει να δικάζει-να διχάζει και να προσπαθεί να γινει δύναμη καταστολής.

Η Συγκεκριμένη δημοτική αρχη φοβαται ακομα και την ΣΚΙΑ της. Δεν λειτουργούν έτσι οι ΔΗΜΟΙ αγαπητοι και πόσο μάλλον οι Δήμοι σε Ορεινες απομακρυσμένες περιοχές.

Με αυτη τη λογικοι πρεπει να σταματησουν ΟΛΑ. ακομα και το τσιπουρ που πουλαει ενας γερος σε εναν αλλο γιατι δεν κοβει αποδειξη.

ΔΙΑΒΙΚΑτε τον ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ, δεν μπορεσατε να το ελενξεται εξ αρχης και τωρα τα πραγματ αθα φτασουν σε αυτο το Σημειο. Να καρφωνει ο ενας τον ΑΛΛΟΝ