Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

0 Ζητείται συναίνεση..

Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται σήμερα να επισκεφθεί την Αργολίδα και να συμμετάσχει σε σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων στο Ναύπλιο.
Τη Δευτέρα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο προκειμένου να εγκρίνει το Μεσοπρόθεσμό Πρόγραμμα, το οποίο και θα εξειδικεύσει στους υπουργούς ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Ο πρωθυπουργός δεν αποκλείεται την επόμενη μέρα (Τρίτη) να συναντήσει τους πολιτικούς αρχηγούς, με στόχο την ύστατη στιγμή να λάβει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση.
Το ενδεχόμενο ο Γιώργος Παπανδρέου να απευθυνθεί με διάγγελμα στον ελληνικό λαό απέκλεισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, λέγοντας ότι «δεν χρειάζεται τώρα δραματικότητα και δεν ταιριάζει κάτι τέτοιο στη στιγμή. Χρειάζεται ψυχραιμία», ενώ για την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών είπε ότι θα γίνει μετά το «πράσινο φως» του υπουργικού συμβουλίου.
Την ίδια στιγμή με δηλώσεις της στον Realfm 97,8 η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου απέρριψε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και υπογράμμισε ότι η πρωτοβουλία για συναίνεση βαραίνει την κυβέρνηση. Παράλληλα, εκτίμησε πως έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες συναίνεσης, όχι όμως στο βάθος που έπρεπε.
ΝΔ: Με τη συναίνεση η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει την αναποτελεσματικότητα της
Ο Αντώνης Σαμαράς επιμένει στη «γραμμή» των προτάσεων που εξήγγειλε στο Ζάππειο 2, τονίζοντας ότι δεν θα στηρίξει τη λάθος πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση.
 «Πίσω από τη λέξη συναίνεση ουσιαστικά η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει την αναποτελεσματικότητα της» είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θα ψηφίσει επί της αρχής το Μεσοπρόθεσμό Πρόγραμμα αλλά ορισμένα άρθρα, που συμφωνούν με το πρόγραμμα του κόμματος για την έξοδο από την κρίση. Σε non paper του πολιτικού σχεδιασμού τονίζεται ότι «δεν μπορεί να δοθεί ‘’λευκή επιταγή’’ σε ένα κυβερνητικό σχήμα, το οποίο αν και διαθέτει άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, έχει καταγράψει τραγικές επιδόσεις στους στόχους που έχουν τεθεί. Οι πολιτικές της κυβέρνησης οδηγούν μαθηματικά στο γκρεμό».

Ο πρόεδρος της ΝΔ σήμερα το βράδυ αναμένεται να μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδας σε συνεργασίας με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

Κ. Μητσοτάκης: Να αναλάβει ρόλο ο Κ. Παπούλιας για τη συναίνεση

Έμμεση προτροπή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωτοβουλία για να υπάρξει συναίνεση, όπως έκανε και πριν λίγες εβδομάδες ο Πορτογάλος ομόλογός του Καβάκο Σίλβα, απηύθυνε ο πρώην Πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης.

Ο επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή κ. Β. Διαμαντόπουλου με θέμα το προεδρικό σύστημα στην Ελλάδα, που έγινε στην Παλαιά Βουλή, προέτρεψε με έμμεσο τρόπο τον κ. Παπούλια να αναλάβει αποφασιστικές πρωτοβουλίες.

«Στην Πορτογαλία, όπως και στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος Δημοκρατίας δεν έχει αρμοδιότητες. Εκλέγεται, όμως, από το λαό και είναι σήμερα ο Καβάκο Σίλβα, πετυχημένος πρώην πρωθυπουργός και για πολλά χρόνια αρχηγός της Κεντροδεξιάς. Αυτός έπεισε το κεντροδεξιό κόμμα να συνυπάρξει με τους σοσιαλιστές και έτσι η Πορτογαλία αντιμετωπίζει με αισιοδοξία την κρίση που εμάς κινδυνεύει να μας διαλύσει» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :