Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

3 Τοπικές γεύσεις..

Μπατζίνα (Αργιθέας)
Υλικά:
1 κολοκυθάκι τριμμένο
4 αυγά
200 γραμ. μαργαρίνη
2 ποτ. νερού φρέσκο γάλα
3 κούπες φέτα τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι
Αλεύρι όσο σηκώσει
Λίγο λάδι για το άλειμμα του ταψιού και για το ράντισμα της πίτας
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο το οποίο το έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου να μαλακώσει, τα αυγά, το τριμμένο κολοκυθάκι, το γάλα και λίγο αλατοπίπερο.
Ανακατεύουμε τα υλικά μας καλά και αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι σιγά-σιγά έτσι ώστε να γίνει τόσο πηκτό όσο το κουρκούτι, δηλαδή ούτε να είναι πολύ ρευστό αλλά ούτε και συμπαγές ζυμάρι.
Σε λαδωμένο ταψί ρίχνουμε το μίγμα, από πάνω το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και μετά
πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με την τριμμένη φέτα.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Καλή Επιτυχία!

3 σχόλια :

ΒΑΓΙΑ είπε...

ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΕΤΣΙ

Ανώνυμος είπε...

Καλή η μπατζινα αλλά και ο πλαστος της Ευρυτανίας μοναδικός!

Ανώνυμος είπε...

Μπερδεύτηκα τώρα, είχαν μαργαρίνη στην Αργιθέα;

- Βάλτε βούτυρο που υπάρχει άφθονο στην περιοχή.