Υλικά
¼ του κιλού ή 300 γραμ. καλαμποκάλευρο
2 φύλλα σπιτικά ή χωριάτικα από σιτάλευρο για να μην κολλάει στο ταψί η μπομπότα.
Γέμιση
1 κιλό γάλα βρασμένο με το καλαμποκάλευρο και αλάτι και πιπέρι το ανάλογο
5-6 αυγά κτυπημένα
2-3 κουταλιές βουτυρο
½ -1 κεσεδάκι γιαούρτι
λάδι για το ταψί και για τα φύλλα
Εκτέλεση
Στο ζεστό γάλα, ρίχνω το καλαμποκάλευρο και το αλατοπίπερο με το βουτυρο και ανακατεύω καλά να μην κολλήσει και να γίνει ένας πηχτός χυλός. Αποσύρω από την φωτιά και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να κρυώσει.
Κτυπώ τα αυγά προσθέτω και το γιαούρτι και τα ρίχνω όλα μέσα στο μείγμα στο κουρκούτι, (ανακατεύοντας πολύ καλά).
Στρώνω σε πολύ καλά λαδωμένο ταψί 2 χωριάτικα φύλλα, με λάδι ανάμεσα τους, μέσα σε αυτά αναποδογυρίζω το κουρκούτι από την κατσαρόλα.
Το φουρνίζω σε προθερμασμένο φούρνο.Ψήνω μέχρι να ροδίσει στους 200ο Κ.
Τρώγεται ζεστή.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου