Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

0 Η πρωτοχρονιάτικη πίτα της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών

Στις 18 Ιανουαρίου 2015, Κυριακή μεσημέρι, η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών Ευρυτανίας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίττα της στα Γραφεία του Συλλόγου στον Καρέα.
     Μετά την καθιερωμένη ευλογία του ακούραστου συγχωριανού μας π. Δημητρίου Σκόνδρα και τις θερμές ευχές του προς όλους, απηύθυναν χαιρετισμό ο αντιδήμαρχος Βύρωνα κ. Κόκκαλης, ο περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας κ. Λάμπρος Τσιτσάνης, ο Αντιδήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Κατσιάδας και ο Γραμματέας Στερεάς Ελλάδας κ. Νίκος Χαρδαλιάς. Ειδικότερα ο αντιδήμαρχος Αγράφων κ. Κατσιάδας αναφέρθηκε στην πρόθεση ιδιώτη να κατασκευάσει μικρό Υδροηλεκτρικό έργο στον Γρανιτσιώτη και ότι ο Δήμος και η Περιφέρεια έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους γιατί θεωρούν ότι αυτό μπορεί να βοηθήσει την περιοχή.
     Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Γιώργος Μουρτζιάπης στην ολιγόλεπτη ομιλία του στάθηκε ιδιαίτερα στις οικονομικές ανάγκες του συλλόγου προτρέποντας συγχωριανούς με οικονομική επιφάνεια να χρηστούν χορηγοί και να βοηθήσουν με μεγαλύτερες προσφορές προς την Αδελφότητα για τη συνέχιση της εφημερίδας. Αναφέρθηκε στην επιτυχημένη εκδήλωση της εορτής των
Ευρυτάνων Αγίων που έγινε στο εκκλησάκι μας στο Βύρωνα με τη συμμετοχή της Πανευρυτανικής Ένωσης και της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων και επεσήμανε την παγιωμένη ήδη τάση από όλες τις πλευρές για μόνιμη τέλεση της εκδήλωσης στο Βύρωνα. Ανήγγειλε επίσης την εκδήλωση για τα εκατό χρόνια από το θάνατο του Στέφανου Γρανίτσα που θα γίνει στο χωριό με τη συμμετοχή της Πανευρυτανικής και του Συλλόγου Απεραντίων και εξήγγειλε την απόφαση της Πανευρυτανικής, το τρέχον έτος 2015 να ονομαστεί <<έτος Στέφανου Γρανίτσα>>.
     Στην εκδήλωση, πέραν των όσων αναφέραμε, παραβρέθηκαν ακόμα, εκ μέρους της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων η Πρόεδρος κ. Αγγελική Σκοτίδα και ο Αντιπρόεδρος κ. Βασίλης Τσιαμάκης, εκ μέρους του Συλλόγου Λιθοχωριτών ο κ. Νίκος Σαλμάς και από το Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα η Αντιδήμαρχος κ. Βασιλοπούλου και οι σύμβουλοι κκ. Χρήστος Γώγος και Ιουλία Κιούπη.

          Το  Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών Ευρυτανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια :