Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

22 Προς την έξοδο η Τσεκούρα

Με το ένα πόδι  προς την έξοδο από το Ε.Σ.Υ βρίσκεται η διοικήτρια του Νοσοκομείου Καρπενησίου κ.Ελένη Τσεκούρα,εν αναμονή των αποφάσεων της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για τις αλλαγές στις διοικήσεις των νοσοκομείων της χώρας.
Σύμφωνα και με τις δικές σας καταγγελίες,η διοικήτρια σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα έχει καταφέρει...να έχει απέναντι της πολλούς απο τους εργαζομένους, τους φορείς αλλά και την τοπική κοινωνία.
Με την αδράνεια και την αδιαφορία τής σε σοβαρά ζητήματα υγείας της Ευρυτανίας έθεσε σε κίνδυνο τη λειτουργία τόσο του ίδιου του Νοσοκομείου Καρπενησίου,ενώ απαξίωσε την λειτουργία των Αγροτικών ιατρείων και των ΚΥ.
Το κομματικό στέλεχος της ΝΔ και πρώην Αντινομάρχης Φθιώτιδας απο την παρουσία της όλο αυτό το διάστημα στην διοίκηση του νοσοκομείου φάνηκε ότι δεν ήθελε και δεν μπορούσε να δώσει λύσεις.
Οι νοσηλευτικές μονάδες της Ευρυτανίας στέκονται όρθιες μόνον χάρη στις προσπάθειες του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.
Οι περισσότεροι ..γαλάζιοι διοικητές έχουν πάρει «γραμμή» από τη Συγγρού, και έχουν έτοιμο σχέδιο μέσω νομικών γραφείων για τη διεκδίκηση μεγάλων χρηματικών ποσών με το επιχείρημα της παράνομης απόλυσης,κάτι που προβληματίζει δεόντως τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ετοιμάζει απο ότι μαθαίνουμε το δικό της σχέδιο.
Καλό θα ήταν η κ.Τσεκούρα για να διευκολύνει και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τις όποιες αλλαγές χρειάζεται να γίνουν,αλλά και να προσφέρει υπηρεσίες στην κοινωνία να δηλώσει απο μόνη της την παραίτησή της.
Με αυστηρά κριτήρια ο διορισμός διοικητών ΕΣΥ

Μακρόχρονη προϋπηρεσία στον τομέα Υγείας και υποχρεωτικός έλεγχος γνησιότητας των πιστοποιητικών για τους τίτλους σπουδών είναι μεταξύ των προτάσεων της Ελληνικής Εταιρείας Μanagement Υπηρεσιών Υγείας προς τον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, όσον αφορά τις προϋποθέσεις διορισμού ενός διοικητή νοσοκομείου.
Ενόψει των αλλαγών των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων που έχει ουσιαστικά προαναγγείλει ο κ. Κουρουμπλής, η ΕΕΜΥΥ, σε επιστολή της προς την ηγεσία του υπουργείου, κάνει λόγο για «νομικά και ηθικά απαράδεκτες, αναξιοκρατικές και προσβλητικές –για τους υποψηφίους– συνθήκες και διαδικασίες διορισμού των διοικητών, απ’ όλες τις κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαετίας».
Ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, λίγες ημέρες αφότου ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα, ζήτησε τις παραιτήσεις όλων των διοικητών των νοσοκομείων, εκ των οποίων –σύμφωνα με πηγές του υπουργείου– μικρό ποσοστό έχει ανταποκριθεί. Η πλειονότητα των διοικητών είχε διορισθεί στα τέλη του 2013. Η θητεία τους είναι τριετής και πρέπει να αξιολογούνται τακτικά με βάση τους στόχους που τίθενται από το «σύμφωνο αποδοτικότητας» που υπέγραψαν. Οι διοικητές επιλέχθηκαν μεταξύ ονομάτων τα οποία εισηγήθηκε Επιτροπή Αξιολόγησης, έπειτα από επεξεργασία των βιογραφικών τους. Ωστόσο, δεν ήταν λίγες οι επικρίσεις που δέχθηκε η διαδικασία, καθώς πολλοί κατηγόρησαν την προηγούμενη κυβέρνηση ότι «μοιράστηκε» τις θέσεις με τον κυβερνητικό εταίρο, ενώ υπήρξαν και διοικητές που είχαν καταθέσει πλαστούς τίτλους σπουδών.
Η ΕΕΜΥΥ προτείνει στην επιστολή της την ψήφιση μιας τροπολογίας επί των διατάξεων του νόμου 4052/2012 (για τη διαδικασία διορισμού διοικήσεων νοσοκομείων ΕΣΥ), που συμπεριλαμβάνει μεταξύ των προσόντων που πρέπει υποχρεωτικά να έχουν οι υποψήφιοι διοικητές των νοσοκομείων μεταπτυχιακό τίτλο πλήρων σπουδών, διετούς τουλάχιστον διάρκειας, σ’ ένα από τα γνωστικά αντικείμενα της διοίκησης, των οικονομικών της πληροφορικής μονάδων υγείας, πιστοποιητικό γνώσης ξένης γλώσσας καθώς και προγενέστερη εργασιακή εμπειρία έξι ετών σε δημόσιες ή ιδιωτικές μονάδες/υπηρεσίες υγείας ή εννέα ετών σε οποιαδήποτε άλλη εργασία. Επιπλέον, η ΕΕΜΥΥ προτείνει να ελέγχεται ο φάκελος με τα αποδεικτικά έγγραφα όλων των στοιχείων που επικαλέσθηκαν στην αίτησή τους οι υποψήφιοι διοικητές, προ του διορισμού τους.

22 σχόλια :

Βασίλης Καρπενήσι είπε...

Καιρός ήταν.Άλλοι διοίκησαν το νοσοκομείο όλο αυτο το διαστημα.Το Καρπενήσι ανάθεμα αν την είδε 10-20 φορές

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ???ΑΣ ΟΨΕΤΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Ακούστηκε κάτι για την Μαρία Γαλανού ως διοικητής στο νοσοκομείο...Ισχύει?Αν ναι αστα να πάνε!!

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ!!! ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ MANAGER ΥΓΕΙΑΣ???? ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!

Ανώνυμος είπε...

Επειδή γνωρίζω εκ των έσω τις προσπάθειες που έκανε για το νοσοκομείο η κα Τσεκουρα κ πως ήταν δίπλα στους εργαζόμενους κ στο σωματείο ειναι αδικο να την κατηγορούμε για αδράνεια. .
Έκανε προσπάθειες για το νοσοκομείο κ για εσάς που ζείτε στην Ευρυτανία
Ενημερωτικά τα αγροτικά ιατρεία ανήκουν στην υπε κ οχι στο νοσοκομείο οποτε οι ευθύνες ανήκουν αλλου.
Οπότε ας μαθαίνουμε την αλήθεια κ μετα ας κρίνουμε

Ανώνυμος είπε...

Είδαμε κ αυτους που ζούσαν στο Καρπενήσι τι εκαναν για το νοσοκομείο
τουλάχιστον η διοικητρια αυτη δεν ειχε παρεακι τους κομματικους αυλικούς της πολη μας

Ανώνυμος είπε...

Ας αφήσουμε μια φορά σάυτη τη χώρα κάποιους να κάνουν τη δουλειά τους κ οταν τελειώσει η θητεία τους να κριθούν τότε

Ανώνυμος είπε...

Δε θα φύγει γιατι πρέπει να την αποζημιώσουν για το υπόλοιπο της θητείας της
εδω θα μας κόψουν τους μισθούς θα τους διώξουν για δίνουν αποζημιώσεις

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Μάκης είπε...

ΕΣΥ ΠΟΥ ΜΙΛΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΜΗΠΩΣ ΗΣΟΥΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΑΚΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑΣ;;;ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Βίβιαν είπε...

διπλα στους εργαζομέννους η τσεκουρα??ας γελάσω.σε μια μεριδα εργαζομενων βεβαια και ηταν.εδω ειμαστε να τα πουμε απο ανοιξη

Βίβιαν είπε...

για αρχη δες τε το email σας παιδια !!
γιατι καποιοι εχουν τεραστιο θρασος !!

ΥΣ..συγχαρητηρια και παλι για την σελιδα σας.εχετε αποδειξει οτι ειστε κοντα στο απλο πολιτη χωρις κομματικη ταυτοτητα

ΥΣ..μπορειτε ελευθερα να δημοσιοποιησετε οτι θελετε

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΦΥΓΕΙ.ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΒΑΡΒΑΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ Κ ΤΣΕΚΟΥΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΔΣ του Γ.Ν. Καρπενησίου
Παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες της εποχής που βρισκόμαστε, πέρα από κομματικές ταυτότητες και πολιτικές απόψεις , θα ήταν άδικο να κατηγορήσουμε την Διοικήτρια του νοσοκομείου Καρπενησίου για αδράνεια και αδιαφορία. Φυσικά υπήρχαν και υπάρχουν τεράστια προβλήματα και πολλές φορές χρειάστηκε να διαφωνήσουμε στην προσπάθεια επίλυσης τους.
Αυτό που οφείλουμε όμως να αναγνωρίσουμε στην κα Τσεκούρα είναι ότι, καταβάλει προσπάθειες για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων του Νοσοκομείου μας στα πλαίσια της γενικευμένης κρίσης που ζούμε και επιπλέον είναι καλός ακροατής και υποστηρικτής του διαλόγου με τους εργαζομένους.
Υπάρχει μια καλή προσπάθεια συνεργασίας και αυτό ίσως να είναι από τις ελάχιστες φορές που συναντάται, απαλλαγμένη από αυταρχικές συμπεριφορές που γνωρίσαμε στο παρελθόν.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε μακη ρωτήστε τους εργαζόμενους να σας πουν για τη διοίκηση κ τις σχέσεις που ειχε με τους εργαζομένους κ το σωματείο
αλλα ετσι ειναι επειδή δεν τα χατηρια των ανηψιων των βουλευτών και κάποιον αλλων που ήθελαν θεσουλες να μακραινουν τα νυχια τους για να τα........ κρίθηκε ακατάλληλη για τη διοικηση

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ.ΘΕΡΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ Κ.ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!!!
ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ???

ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ είπε...

Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΕΝΩ ΗΤΑΝ Η ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ.
ΟΙ ΑΓΡΑΦΙΩΤΕΣ ΘΑ ΤΗΝ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΜΕΛΑΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΣ Κ ΤΣΕΚΟΥΡΑ

Νοσοκόμα είπε...

Οι παραπάνω απόψεις του εκπροσώπου των εργαζομένων μάλλον είναι απόψεις του ΔΣ και μόνο.
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και όχι μόνο γνωρίζουν πολύ καλά τις μεθόδους της κ.Τσεκούρα και θα μιλήσουν αυτόνομα όταν έρθει η ώρα

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ζλαπ είπε...

Πρόεδρεμ εχσ ξιφιγι τιλιως.τι ειν τουτα πλες