Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

1 Υπουργείο Εργασίας καλεί Χόντο για δεύτερη φορά

Αναγνώστρια μέσα απο το PrasiaOnline
Την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015 και ώρα 10:30 π.μ. το Υπουργείο Εργασίας Και Κοινωνικής Ασφάλισης καλεί την διοίκηση του Hondos Pallas Πολύκαταστήματα Α.Ε. (καταστήματα Πατησίων, Ιπποκράτους, Ν.Ιωνία) που ανήκουν στον όμιλο Hondos Center, να παρευρεθούν στο γραφείο του Υπουργού (στην οδό Σταδίου 29, Αθήνα) για την επίλυση των χρεών τους προς το προσωπικό των καταστημάτων τους.
Οι εργοδότες κ. Στέφανος Κωστούλας του Γεωργίου και κ. Σωτήριος Χόντος του Γεωργίου δεν παρευρέθηκαν στην πρώτη τριμερή συνάντηση που αιτήθηκε η Ομοσπονδία Ιδιωτών Υπαλλήλων Ελλάδος την προηγούμενη Τετάρτη και τους περιμένει βαριά καμπάνα αν το επαναλάβουν, αφού αυτή τη φορά η πρόσκληση επιδόθηκε από το ίδιο το Υπουργείο. την συνάντηση θα μετέχουν ο Υφυπουργός, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, το επιτελείο Κοινωνικής Ασφάλισης, η 6μελής επιτροπή των εργαζομένων, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος και οι εργοδότες της Χόντος Παλλάς εφόσον εμφανιστούν. Πάντως, το Υπουργείο επιθυμεί να βρεθεί γρήγορα λύση στο θέμα, όπως επιβεβαιώνεται από τις κοντινές
ημερομηνίες των Τριμερών, κάτι θετικό για τους επί 15-22 μήνες απλήρωτους εργαζόμενους.
Και πάλι, πραγματοποιείται κάλεσμα σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζομένους που τους οφείλονται μισθοί, ένσημα ή αποζημιώσεις, να παραβρεθούν μπροστά από το Υπουργείο και σε αυτή τη συνάντηση (για να καταγραφούν και όσι δεν καταγράφηκαν, για τελευταία φορά) και να στηρίξουν με τη παρουσία τους την προσπάθεια!
Αν και η επιχείρηση δεν βρίσκεται και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, υπάρχουν ακόμα «ημιδιαφανή» έσοδα (όπως αυτά χαρακτηρίζονται μετά από έρευνες των αρμόδιων οργάνων) από πωλήσεις, παροχές υπηρεσιών, πάρκινγκ, εστιατόρια-καφέ, εισπράξεις μεριδίων από τον όμιλο, ενοικιάσεις εσωτερικών χώρων σε μεγάλη αλυσίδα σουπερμάρκετ, ώστε να βρεθεί λύση για την τμηματική αποπληρωμή των δεδουλευμένων και λοιπών οφειλών, αλλά και κάποιες προϋποθέσεις για την επανεκκίνηση όλων των δραστηριοτήτων της επιχείρησης.

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα, πολύ σωστά γράφετε τα παραπάνω όμως θα ήθελα να αναφέρω πως η φωτογραφία δεν αντιστοιχεί σε κανένα απο τα καταστήματα που αναφέρετε.....