Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

15 Θ.Κώτσιας:"Δεν θα ψηφίσω το τρίτο μνημόνιο"

"Είμαι στην διάθεση του κόμματος"..
Την κατηγορηματική του αντίθεση με την ψήφιση του τρίτου μνημονίου εκφράζει ο Βουλευτής Ευρυτανίας του ΣΥΡΙΖΑ Θωμάς Κώτσιας μιλώντας στο Prasi@online.
O κ.Κώτσιας ξεκαθαρίζει ότι θα ψηφίσει ΟΧΙ στη Βουλή, κάνοντας λόγο ότι δεν εκλέχτηκε απο τον Ευρυτανικό λαό για να ψηφίζει μνημόνια .
Χαρακτηριστικά τόνισε:
"Είναι ειλημμένη απόφαση. Η συμφωνία είναι ένα σκληρό τρίτο μνημόνιο που δεν πρόκειται να το ψηφίσω.Είναι κόντρα σε αυτά που υπηρέτησα και υπηρετώ τόσα χρόνια,κόντρα στην συνείδηση μου,αντίθετα στην εντολή που πήρα απο τους Ευρυτάνες".
Και πρόσθεσε στη συνέχεια: "Είχα ψηφίσει «ναι» στην εξουσιοδότηση,και ήμουν ανάμεσα στους βουλευτές που δήλωσαν, μετά την ψηφοφορία, ότι αν έλθουν μέτρα λιτότητας, δεν θα τα ψηφίσω".
Ερωτώμενος για το αν θα παραιτηθεί από βουλευτής,απάντησε λέγοντας:

«Γιατί να παραιτηθώ;Δεν παραβιάζω κάτι για να παραιτηθώ. Αντίθετα με όσα λέγονται ,και στην πολιτική επιτροπή του κόμματος αλλά και τα όσα τόνισε ο Πρωθυπουργός χθές δεν υπάρχει καν αυτό το δίλημμα. Στεκόμαστε δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα.Εν τούτοις είμαι στην διάθεση του κόμματος"



15 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Έτσι πάντα οι αριστεράντζες.Όταν είναι να πάρουν ευθύνες τον πούλο.Ρε τι επαναστάτες βγάζει ετούτος ο τόπος? Μήπως θέλετε δραχμούλα κύριε βουλευτά?Λεω μήπως?

Ανώνυμος είπε...

Γιατί να παραιτηθεί; Γιατί να παραιτηθεί; "Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη!"

ΛΑΜΠΡΟΣ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟ είπε...

OI EYΡΥΤΑΝΕΣ Κ ΒΟΥΛΕΥΤΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ.ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ?

Ζλαπ είπε...

Ξοδεύτηκαν και θα ξοδευτούν ακόμα τόνοι μελάνης, για τη συμφωνία που επέβαλαν οι «φίλοι» της χώρας. Δεν νομίζω να υπάρχει έστω ένας άνθρωπος, αριθμός ένα(1), που να θεωρεί ότι αυτή η συμφωνία είναι καλή. Άκουσα με προσοχή τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, απόψε στην ΕΡΤ. Α! Με την ευκαιρία να πω πως, οι συνάδελφοι που συνομίλησαν μαζί του, τίμησαν στο ακέραιο τον τίτλο του δημοσιογράφου της Δημόσιας Τηλεόρασης. Σε πλήρη αντιδιαστολή με τις «γλάστρες» της ΝΕΡΙΤ που είχαν πάρει εκείνη την περίφημη «συνέντευξη» από τον Αντώνη Σαμαρά.

Στη συνέντευξη, λοιπόν, ο Αλέξης είπε πολλά. Απάντησε σε όλα όσα τον ρώτησαν. Παραδέχθηκε – και πώς αλλιώς να γίνει- ότι πρόκειται για ήττα. Δική του, της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ, της χώρας και εν τέλει, της ίδιας της Ευρώπης. Διότι, ας μην κρυβόμαστε, πρέπει κανείς να είναι… αόμματος, για να μην παραδεχθεί πως, η «καρδιά» της Ευρώπης πληγώθηκε. Διότι, ως «καρδιά του πολιτισμού της Ευρώπης» περιέγραψε την Ελλάδα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Ωστόσο, αναγκάστηκε(;) και αυτός, παρά τις αντιδράσεις που προέβαλε, αλλά και την φιλική στάση, να γίνει μέρος ενός εκβιασμού- έτσι το περιέγραψε και ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και αρκετοί άλλοι εκτός Ελλάδας- που έφερε την χώρα να μετατρέπεται πλέον, και με τη βούλα, το οικονομικό προτεκτοράτο της ΕΕ. Δύσκολο, αβάσταχτο, σκληρό αλλά αληθές.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, οφείλω να ομολογήσω πως δεν μπορώ να θυμώσω με τον Αλέξη. Ενώ, για να είμαι απολύτως ειλικρινής, και το θέλω και το περίμενα. Σωστά, ο ρόλος του δημοσιογράφου δεν είναι να θυμώνει ή να χαίρεται όταν κάνει τη δουλειά του. Αλλά αυτές τις στιγμές, όσο και να προσπαθεί κανείς να υποδύεται τον ψύχραιμο και τον ανεπηρέαστο επαγγελματία, δύσκολα τα καταφέρνει. Αλλά δεν μπορώ να του θυμώσω, όχι επειδή έφερε κάποια καλή συμφωνία. Τα είπαμε αυτά. Δεν μπορώ, όμως να του θυμώσω, διότι βλέποντας τα πράγματα (και) από την απόσταση της Σουηδίας και παρακολουθώντας το Σκανδιναβικό και διεθνή Τύπο, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι η Ελλάδα, ο ίδιος δηλαδή, βρέθηκε σε μια θέση που, όποια απόφαση και αν έπαιρνε, σήμερα θα ήταν και πάλι στη «σέντρα». Και με πείθει ότι έκανε τα πάντα όσα μπορούσε. Μαζί με τα πολλά λάθη που και ο ίδιος παραδέχθηκε, φυσικά. Από τη στιγμή, όμως, που όπως είπε και ο ίδιος, συναλλαγματικό απόθεμα, για να στηριχθεί άλλο πλάνο, δεν υπάρχει στην Ελλάδα, η υπογραφή αυτής της ταπεινωτικής συμφωνίας, μοιάζει με μονόδρομο. Δυστυχώς. Διότι, ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις: Ακόμα και οι πιο φανατικοί υποστηρικτές του, σε περίπτωση μιας άτακτης χρεοκοπίας, με ότι τραγικά επακόλουθα συνδυαζόταν, θα τον κατηγορούσαν και θα ζητούσαν τη κεφαλή του επί πίνακι. Αυτή τη κεφαλή που από την ημέρα που εξελέγη πρωθυπουργός, ζητούσαν οι «φίλοι» της Ελλάδας. Και, εν μέρη, κατάφεραν να την έχουν.

Ανώνυμος είπε...

Όλοι εσείς οι παραπάνω που σκούζετε και αλυχτἀτε ξέρετε τίποτα από συνείδηση; Θα μου πείς ότι για να ξέρεις πρέπει να έχεις. Στα τέσσερα λοιπόν ραγιάδες. Θωμά συνέχισε δυνατά με αξιοπρέπεια και συνέπεια. Ο καιρός και η κοινωνία θα κρίνουν. Και επι του παρόντος εκείνοι οι κομματολάγνοι της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ ξέχασαν ή έκαναν "γαργάρα" αυτά που έλεγαν πριν από 6 μήνες έως και προχτές;

ΦΑΝΤΟΜΑΣ είπε...

ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΛΑΘΟΣ. ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ. ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΟΝΟΝ. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΜΑΣ ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΛΕΦΤΑ ΕΙΔΑΤΕ ΣΕ ΤΙ ΧΑΛΙ ΦΤΑΣΑΜΕ. ΠΑΡΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΤΩΡΑ, ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΤΙΣ ΜΙΖΑΔΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ.
ΒΑΛΤΕ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΣΥΝΔΕΣΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗ ΛΙΠΟΤΑΞΙΑ ΣΑΣ. ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΜΕ ΤΗ ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΟΤΙ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΘΑ ΠΟΝΕΣΕΙ. ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΖΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ? ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΩ ΕΙΠΕ. ΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΑΣΕΤΕ? ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ?
ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΛΙΣ ΦΑΓΑΤΕ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΤΕ? ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΣΑΣ? ΟΤΑΝ ΣΤΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ? ΟΤΑΝ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΙΟΣ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟΣ?
ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΤΥΠΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙΣ.
ΚΥΡΙΟΙ. ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ Ο ΞΕΡΞΗΣ. ΦΕΡΘΕΙΤΕ ΣΑΝ ΛΕΩΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΔΕΙΛΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Να σας χαίρονται όσοι σας εξέλεξαν. Που φαντάζομαι ότι δε σας εξέλεξαν για να ψηφίζετε μνημόνια, αλλά για να κάνετε ριφιφί στο Νομισματοκοπείο. κ. Κώτσια κερδισμένοι εκτός ευρώ θα είναι μόνο όσοι έχουν τα χρήματά τους σε τράπεζες του εξωτερικού. Έχετε ακούσει τίποτα;

ΠΑΛΑΙΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΩΤΗΣ είπε...

Συμφωνώ απολύτως με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση. Το άρθρο του ταιριάζει απόλυτα ως απάντηση στους λεονταρισμούς Κώτσια. Ο τίτλος του είναι «Grexit από τον κακό εαυτό μας», αλλά θα ταίριαζε καλλίτερα: «Οι Λουδίτες που ετοιμάζουν επανάσταση σε άλλον πλανήτη».


Πριν σας παραθέσω το άρθρο Πανούση, να διευκρινίσω ότι Λουδισμός ή Λουδιτισμός (αγγλ. Luddism) είναι κίνημα που ξεκίνησε τον 19o αιώνα στην Αγγλία, από υφαντουργούς οι οποίοι εξεγέρθηκαν κατά των νεοκατασκευασθέντων μηχανημάτων της βιομηχανικής επανάστασης, που σκοπό είχαν τη μείωση του εργατικού προσωπικού και κατά συνέπεια την έκλειψη της εργασίας τους ως τεχνίτες. Οι Λουδίτες μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν τη δουλειά τους από, χαμηλόμισθους και χαμηλής κατάρτισης, εργάτες που χειρίζονταν τους ηλεκτροκίνητους αργαλειούς, τις μηχανές ραψίματος και τις μηχανές γνεσίματος, κατέφυγαν σε εχθροπραξίες με την κυβέρνηση της Βρετανίας και τον βρετανικό στρατό, κυρίως από το 1811 μέχρι το 1813.



Η ακριβής προέλευση του ονόματος Λουδισμός και Λουδίτες είναι ασαφής, αλλά κυρίαρχη άποψη είναι ότι ονομάστηκαν έτσι από τον Νεντ Λουντ(Ned Ludd), ο οποίος λέγεται ότι έσπασε δυο μηχανές γνεσίματος το 1779.[2][3]Το όνομά του έγινε εμβληματικό της καταστροφής μηχανών και εξελίχθηκε στον φανταστικό ‘Στρατηγό Λουντ’ ή ‘Βασιλιά Νεντ Λουντ’, μια μυθική φιγούρα που, ως άλλος Ρομπέν των Δασών, ζούσε στο Δάσος του Σέργουντ στο Νότιγχαμ και φερόταν ως ηγέτης της εξέγερσης.




Το άρθρο έχει ως εξής:

Η δαμόκλεια «πολιτική ηθική» και «καθαρότητα» των μη-ευρωπαϊστών αριστερών μελών του ΣΥΡΙΖΑ σκόρπισε εν μία νυκτί σε μια προφανώς αντι-δεοντολογική, αντι-ηγετική και εν τέλει τυφλή ανυπακοή στην ίδια τη λαϊκή εντολή (που τόσο την επικαλούνται όταν τους βολεύει).



Το 80% του ελληνικού λαού θέλει να μείνει στο ευρώ αλλά κάποιοι λουδίτες σχεδιάζουν «επανάσταση» επί άλλου πλανήτη.



Παρασυρμένοι από καλοβολεμένους, βαθιά συστημικούς διανοούμενους της Ευρώπης και των ΗΠΑ αλλά κι από τη διπολική διαταραχή και την υφέρπουσα κατάθλιψη ενός λαού που τώρα συνειδητοποιεί ότι δεν είναι περιούσιος, ορισμένοι αυτοαναγορεύονται σε ντεσπεράντος εσωστρεφούς ιδεοληπτικής αυταρέσκειας.



Σαν τις ρώσικες μπαμπούσκες είναι (απο)κλεισμένοι μέσα στα μαρξικά τσιτάτα, που είναι κλεισμένα μέσα στην προ-παγκοσμιοποίησης εποχή, που είναι κλεισμένα σε κορώνες αμφιθέατρου, που είναι κλεισμένα σε συσχετισμούς κουκιών και τάσεων, που είναι κλεισμένα σε…



Τί επικαλούνται ως έσχατο επιχείρημα; Την υπερηφάνεια του λαού.


Αναρωτιέμαι αν η εθνική (και η προσωπική) αξιοπρέπειά τους δεν είχε καθόλου θιγεί την εποχή της αστακομακαρονάδας, της ανομίας, της ατιμωρησίας, των λαμογιών, της εύκολης ζωής, της αναξιοκρατίας;



Τώρα αντιληφθήκανε ότι ζούσαμε (κι ευημερούσαν μερικοί ακόμα και «συνοδοιπόροι») ως τριτοκοσμική χώρα κι ότι αυτός ο τρόπος δεν είναι συμβατός με τη σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία;



Εξακολουθούμε να θέλουμε να είμαστε και «αριστεροί» αλλά να παίρνουμε φακελάκι, και οικολόγοι αλλά να χτίζουμε αυθαίρετο, και συνειδησιακά ανεξάρτητοι αλλά να «ρουφάμε» το Κράτος.



Δεν υπάρχει σωτηρία. Ούτε προς τα μπρος ούτε προς τα πίσω. Μόνο προς τα «μέσα» μπορεί να γίνει το θαύμα. Να ανα-γνωρίσουμε τον κακό εαυτό μας, να τον αλλάξουμε, να πείσουμε εαυτούς και αλλήλους πως δεν υπάρχει πλέον ο παλαιός έλληνας, ότι η Δημοκρατία έχει κανόνες και όρια, ότι η ιδεοληψία δεν είναι τρόπος διακυβέρνησης.
Κι όλα αυτά πρέπει να συμβούν πολύ γρήγορα.



Γιατί πίσω από την πόρτα της Ιστορίας δεν κρύβεται κάποιος «δόλιος αλλοδαπός» αλλά η εθνική καταστροφή. Αν κάτι τέτοιο αφήσουμε να γίνει τότε πια δεν θα υπάρχουν νικητές και νικημένοι, μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί αλλά μόνον το Χάος.



Ένα Χάος για το βάθος και το σκότος του οποίου θα είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι, αλλά αυτό δεν θάχει καμία σημασία.



Υ. Γ.: Πότε θα πάψουν οι αριστεροί να δολοφονούν την Αριστερά στο όνομα της «καθαρής αριστεροσύνης»; (που μόνον ορισμένοι – εξ επιφοιτήσεως του Μαρξ; – κατέχουν).

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΚΩΤΣΙΑ ΤΡΑΒΑ ΓΙΝΕ ΓΕΛΑΔΑΡΗΣ ΣΤΝ ΒΕΛΑΩΡΑ ΚΑΙ ΑΣΕ Τ ΣΑΛΟΝΙΑ ΔΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΙΑΣΕ Τ ΠΡΑΤΟΒΟΥΝΙ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

Οι νικητές του «ΟΧΙ» έγιναν η χλεύη των ηττημένων του «ΝΑΙ».

ΑΡΗΣ είπε...

Α ρε Θωμα μαλον εισαι κουρασμενος απο την εφοδο στο ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ και δεν ξερεις τι λες( οχι μεν με τον Τσιπρα δε)Αυτοι που λενε οτι η ΒΛΑΚΕΙΑ ειναι αηττητη εχουν δικιο

ΛΥΚΟΚΑΠΗΣ ΝΙΚΟΣ είπε...

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ
Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ
ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟΙ (ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ)
ΚΥΝΗΓΟΙ,ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΓΡΙΜΙΑ...

Ανώνυμος είπε...

Θωμά πότε θα μοιράσετε τις δραχμές?θα τις στείλετε στον Απεράντιο η νάρθουμε καρπενήσι?

Ανώνυμος είπε...

Νίκο πρόσεχε μην σχίσεις κανένα καλτσόν.........

ΑΡΗΣ είπε...

Ρε Θωμα απ'τα 22 δις του Λαφαζανη πρεπει να παρουμε ολοι απο 2200 ευρω.Ποτε ναρθω να παρω τα δικα μου?