Καλή σας μέρα πάλι μαζί σας με νέες γευστικές ιδέες ,πάμε να μαγειρέψουμε κάτι νόστιμο που μας έστειλε ο Νίκος απ'τα Βραγγιανά
Υλικά:
1 κιλό ζαρκάδι κομμένο σε μικρές μεριδούλες, 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, 2 φλυτζάνια λευκό κρασί, 1/2 του φλυτζανιού ελαιόλαδο, 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες χωρίς σπόρους, 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο, 3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες, 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο, 2 πρέζες μπαχάρι τριμμένο, 4 φλυτζάνια σάλτσα ψητού, 1 φλυτζάνι τριμμένη ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
Παρασκευή:
Σε ευρύχωρο σκεύος, κάψτε το βούτυρο με το λάδι και ροδίστε καλά σε αυτό τα κομμάτια του ζαρκαδιού, σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λεμόνι και τα μπαχαρικά. Αλατοπιπερώστε και συνεχίστε το μαγείρεμα 5′.
Προσθέστε το κρασί, τη σάλτσα ψητού και το τριμμένο ψωμί. Ανακτέψτε καλά, σκεπάστε το σκεύος και σιγομαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
Πετάξτε τις φέτες του λεμονιού και σερβίρετε το ζαρκαδι ζεστό περιλουσμένο με τη σάλτσα του.
Στείλτε μας και εσείς τις δικές σας παραδοσιακές συνταγές
Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
1 σχόλιο :
ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΑΤΕ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΠΡΩΙ-ΠΡΩΙ
ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ ΠΑΤΡΙΔΑ
Δημοσίευση σχολίου