Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

18 Δήμος Αγράφων:Aπάντηση στα περί κατάργησης των ΝΠΔΔ

Μπαμπαλής:"Μεταφορά της διαχείρισής τους στο Δήμο και όχι κλείσιμο των Νομικών Προσώπων"
"Το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής ως προς τον πολιτισμό έχει εκφραστεί "..
Άμεση ήταν η απάντηση της δημοτικής αρχής Αγράφων στα περί κατάργησης των Νομικών Προσώπων (ΝΠΔΔ)του Δήμου και σε όσα λέγονται τις τελευταίες ημέρες.
Η απάντηση ήρθε απο το γραφείο του δημάρχου που μιλά για παραπληροφόρηση και αναφέρει ότι.." η σχετική απόφαση δεν συνεπάγεται το κλείσιμο των Νομικών Προσώπων, παρά μόνο τη μεταφορά της διαχείρισής τους στο Δήμο".
Αναλυτικά η απάντηση του δημάρχου Θ.Μπαμπαλή είναι..
"Περί κατάργησης Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ)του Δήμου Αγράφων
Εξαιτίας της παραπληροφόρησης που υπάρχει σχετικά με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ΔΣ) περί κατάργησης των  ΝΠΔΔ, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους δημότες ότι η σχετική απόφαση δεν συνεπάγεται το κλείσιμο των Νομικών Προσώπων, παρά μόνο τη μεταφορά της διαχείρισής τους στο Δήμο.
Το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής ως προς τον πολιτισμό έχει εκφραστεί με α) την διοργάνωση εκδηλώσεων το έτος 2015 στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης της Βίνιανης και στο Πνευματικό Κέντρο «Γεώργιος Καφαντάρης» (κάτι που η προηγούμενη Δημοτική Αρχή παραμελούσε)
β) την κατάθεση μελέτης ύψους 465.000,00 ευρώ για το Πνευματικό Κέντρο «Γεώργιος Καφαντάρης», τόσο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (30/11/2015), όσο και εκ νέου υποβολή στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για ένταξή του στο νέο ΕΣΠΑ (η κατάθεση θα γίνει με την απόφαση του ΔΣ Αγράφων σε επόμενη συνεδρίαση)

γ) τον προγραμματισμό προσλήψεων έτους 2016, όπου ο Δήμος θα ζητήσει την κάλυψη θέσης του Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας του, ειδικότητας ΠΕ Ιστορίας – Αρχαιολογίας για την αξιοποίηση και καλύτερη λειτουργία όλων των Μουσείων του Δήμου Αγράφων και του Πνευματικού Κέντρου «Γεώργιος Καφαντάρης».

18 σχόλια :

Αλέξης Νο 2 είπε...

Νομιζω οτι μιλάμε για την μεγαλύτερη εξαπάτηση των δημοτών.
1) μας λέει οτι δεν καταργείτε ενώ στην αποφαςη το καταργιυςαν αλλα βάζει χέρι στη. Ιδ πρωτοβουλία με τα γνωστά αποτελέσματα που θα επέλθουν
2) μας λέει στη αποφαςη οτι το καταργήσανε αρχικά για θέμα κόστους αλλα τωρα λέει οτι θελουν να βάλουν ιστορικό για έξτρα κόστος.
3) μας λέει στην αποφαςη οτι δεν ειχαν λεφτά για να το συντηρήσουν αλλα τωρα θα δίνουν λεφτά ως δια μαγείας για εκδηλώσεις
Μας λέει για μελέτη 450000 μελέτη ενώ αυτο έγινε εξολοκλήρου απ το δ συμβουλιο του ιδρύματος.

Νομιζω οτι ο φίλος βρίσκεται σε σύγχυση και δεν το κρύβει καθημερινά.

Ανώνυμος είπε...

Καλά ο Μπαμπαλής κοροϊδεύει τον εαυτό του και εμάς. Δεν εξηγείτε αλλιώς.
Πάνε να κρυφτούν πίσω απ το δάχτυλο τους.

Αγραφα Αργυρης είπε...

και ο αγιος φοβερα θέλει. Τον στριμωξανε και τα αλλαξε, μήπως να φωναξουμε κι εμεις να έρθει ο δρομος στ αγραφα?

ΠΑΖΑΡΙ ΣΩΤΗΡΑ είπε...

Ο Μεγας αρχοντας του πολιτισμού να μας πει γιατι εκλεισε το παζάρι Σωτηρας το καλοκαίρι και χασαμε τα μεροκάματα?

Ανώνυμος είπε...

Αυτος ή καταλαβε οτι κάνανε βλακέια ειτε ειναι μεγάλος ψευτης.Δεν εχουν νοημα πολλά πάντως απόσα λέει. Αφου περνάει στο Δήμο αρα το καταργεί. Γιατι λέει οτι δεν το καταργεί. αφου ουσιαστικά το καταργεί. το βλπεω και αυτο ρημαδιο.Αυτο με τον ιστορικό παντως εγραψε.

ΦΡΑΓΚΙΣΤΑ είπε...

oΟεξυπνος παραδεχεται το λαθος του
ο πονηρος δικαιολογειται.
και ο ΗΛΙΘΙΟΣ επιμενει!!!!!!!!

Ένας φίλος είπε...

Δήμαρχε άλλαξε ρότα γιατί δεν σε βλέπω καλά.Κάποιοι "συνεργάτες σου" μάλλον σου τραβουν το χαλί κάτω απο τα πόδια σου απο πολύ νωρίς
Ένας φίλος

Νικ είπε...

Παιδιά κρίμα όταν μάθετε να διαβάζεται ίσως και καταλάβετε το περιεχόμενο της απόφασης!!!

Ambel alert είπε...

Δεν ξέρω τι να πω. αλλα ελεγε στο Δημ Συμβουλιο αλλα τωρα..
εχει δίκιο ο παραπανω που το λέει αλεξη Νο 2.

Ανώνυμος είπε...

@Νικ
τι να μαθουμε ρε νικο να διαβαζουμε. που λέει στην αποφαση οτι καταργει το ιδρυμα για εξοδα και οτι δεν εχει κοσμο και εδω λέει οτι θα παρει κοσμο καιθα κανει εξοδα?

ας σοβαρευτουμε επιτελους

west είπε...

Παιδιά πολυ ντόρος γιατι ? Μηπως επειδή θα ελεγχωνται οι δωρεες και δε θα το έχουν καποιοι τσιφλίκι τους?

Δημος είπε...

west

Δεν υπηρχαν δωρεες χρηματικές απευθείας στο ιδρυμα γγια απολυτη διαφανεια. ο μεγας δωρητης κ Πανπυριας πληρωνε απυθειας ειτε τους μαστορες ειτε αλλες υποχρεωσεις. το υδριμα μονο εφερε βιβλία και το αρχείο της βουλής.. χρηματικά δεν ηταν εμπλεγμενο που θενα.

μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι..

ΕΚΟ είπε...

προς west

σαν το συστημα εισροων εκροων ενα πράγμα στα βενζιναδικα

λακων είπε...

ρε παιδια , ειναι την μία λεγανε το κλείσανε για τα εξοδα την αλλη λέει θα σπρλαβει ατομα../'
κάποιο λάκο εχει η φαβα..'μηπως το μετανιώσανε?

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ είπε...

Δεν το λετε Δημο καρπενησιου καλυτερα εσεις εκει στα αγραφα
ολοι απ το δημοτικο συμβουλιο ειναι καρπενησιωτες δεν ηρθαν εκει για την ψυχη της μανας τους.

Αρης είπε...

Σε πληρη συγχηση ο Δημαρχος,
αλλα λέει η αποφαση αλλα λει εδω.μας μπερδεψε ολους,τελικάκλεινει γιατι ειχε εξοδα οπως λεει η αποφαση,η κλεινει για να παρει ατομα οπως λεει εδω?
πες μας δημαρχε περιμενουμε

Κομφουκιος είπε...

Αυτο που διαβασα τωρα τωρα ειναι η μεγαλυτερη κολωτουμπα.η κανανε χαζομαρα στο συμβουλιο και τωρα με τα πρακτικα πανε να το μπαλωσουνε η τελικα δεν ξερουν πως να διαχειριστουν κρισειε και επικρισεις. στην αποφαση ελεγε οτι το κλεινει για τα εξοδα και μονο και εδψ λεει θα παρει εξτρα ατομο.

Πρασια είπε...

west
για να καταλαβω αν αυτοι που το φτιαξανε το θεωρουν δικό τους στην παρουσα φαση η Φραγκιστα τοτε με πιο δικαιωμα να το θεωρεί ο δημος δικό του και τσιφλικι. αυτα αν μπει μεσα κοινοτητα παλιοτερα και δημος τωρα ειδικα οπως ειναι ο δημος αγραφων θα γινει κοτετσι.