Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

0 Tρία νέα έργα απο την Περιφέρεια στον νομό

Η ανακοίνωση της ΠΕ Ευρυτανίας
Την περασμένη εβδομάδα στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη υπογράφτηκαν τρεις συμβάσεις για την κατασκευή σημαντικών έργων για την ΠΕ Ευρυτανίας. Συγκεκριμένα:
1.Yπογράφτηκε η σύμβαση για την κατασκευή του έργου με τίτλο «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΘΙΖΗΣΗΣ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΑΝΙΑ» προϋπολογισμού 150.000,00 €. Το έργο αφορά στην αποκατάσταση των βλαβών του οδικού δικτύου Προυσός – Καστανιά και συγκεκριμένα στην είσοδο του χωριού Καστανιά σε μήκος περίπου 200 μ. Οι εργασίες αφορούν σε εξυγίανση του εδάφους, κατασκευή στραγγιστηρίου, κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης και σαρζανέτ, επίχωσης και τσιμεντόστρωσης του τμήματος επέμβασης.
2. Υπογράφτηκε η σύμβαση για την κατασκευή του έργου με τίτλο «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΑΦΝΗ-ΠΑΠΑΔΙΑ (ΤΜΗΜΑ: ΠΑΠΑΔΙΑ -ΓΕΦΥΡΑ ΜΕΓΔΟΒΑ ΣΩΤΗΡΑ)» προϋπολογισμού 160.000,00 €. Το έργο αφορά στην ολοκλήρωση του οδικού δικτύου που συνδέει τους Δήμους Καρπενησίου και Αγράφων από την μεριά του Μέγδοβα και αποτελεί σημαντική πρόσβαση και πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Οι εργασίες αφορούν σε κατασκευή κρασπεδόρειθρων, μικρών τοιχίων αντιστήριξης σε διάφορα τμήματα της οδού, οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης  για συνολικό μήκος περίπου 1.000,00μ..
3. Υπογράφτηκε η σύμβαση για την κατασκευή του έργου με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
ΚΡΑΣΠΕΔΟΡΕΙΘΡΩΝ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΥΣΟΣ-ΑΡΑΠΟΚΕΦΑΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΥΣΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΑ» προϋπολογισμού 125.000,00 €. Το έργο αφορά στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Προυσού και ποιοτική αναβάθμιση των συγκεκριμένων οδικών δικτύων. Οι εργασίες αφορούν σε άρση καταπτώσεων, καθαρισμό και διαμόρφωση τριγωνικής τάφρου και κατασκευή κρασπεδόρειθρων για συνολικό μήκος  επέμβασης 2.000,00μ..
Η Περιφερειακή Αρχή του Κώστα Μπακογιάννη παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες παρά το δύσκολο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση οικονομικό περιβάλλον στέκεται δίπλα στα προβλήματα κάθε πολίτη και πραγματοποιεί σημαντικά έργα για την περιοχή.
Έργα τα οποία βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και δίνουν λύσεις σε χρόνια προβλήματα της Ευρυτανίας ολοκληρώνοντας και βελτιώνοντας βασικές οδικές υποδομές.
ΔΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια :