Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

0 Μισό εκ.ευρώ για τον δρόμο Βούλπη-Λημέρι απο την Περιφέρεια

Νέο έργο ύψους 500.000 €  στην Π.Ε. Ευρυτανίας 
Την περασμένη Πέμπτη στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΑΙΝΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΒΟΥΛΠΗ - ΛΗΜΕΡΙ» προϋπολογισμού 500.000,00 €. Το έργο αφορά στην αποκατάσταση των βλαβών του κεντρικού οδικού δικτύου της Δυτικής Ευρυτανίας και συγκεκριμένα στην έξοδο της Βούλπης προς Λημέρι σε μήκος περίπου 250 μ.
Οι εργασίες αφορούν σε εξυγίανση του εδάφους με εκσκαφή, αφαίρεση και απομάκρυνση όλων των επιχώσεων του μανδύα αποσάθρωσης έως του μέσου βάθους των 6.50 μέτρων περίπου και για ένα μήκος εφαρμογής 250μ., σε κατασκευή συρματοκιβωτίων σε μία κατά μήκος σειρά κατάντη της οδού με τρία μέτρα το καθένα και ενίσχυση του επιχώματος με γεωπλέγματα, σε κατασκευή τοίχου αντιστήριξης ύψους 2-3μ του πρανούς από συρματοκιβώτια ανάντη της οδού, στην κατασκευή διπλού κιβωτοειδούς οχετού 1,50 Χ 1,50 έκαστος, και στην κατασκευή βάσης της οδού και ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας.
Το έργο εντάχθηκε στην ΣΑΕΠ 066 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο τέλος του 2015, μετά από ώριμη μελέτη που διέθετε η ΠΕ Ευρυτανίας από το 2011, το δε χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του είναι για έναν χρόνο. Η χρηματοδότησή του έργου είναι εξασφαλισμένη και θα γίνει στην βάση υλοποίησης των εργασιών.  

Η Περιφερειακή Αρχή του Κώστα Μπακογιάννη παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες παρά το δύσκολο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση οικονομικό περιβάλλον στέκεται δίπλα στα προβλήματα κάθε πολίτη και πραγματοποιεί σημαντικά έργα για την περιοχή. Έργα τα οποία βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και δίνουν λύσεις σε χρόνια προβλήματα της Ευρυτανίας βελτιώνοντας βασικές οδικές υποδομές.
ΔΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια :