Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

6 Μητσοτάκης:Όσο πιο γρήγορα γίνουν εκλογές τόσο το καλύτερο

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης δεν διέψευσε  ότι η πρόταση του για καθιέρωση δύο συντελεστών ΦΠΑ (11% και 22%) θα σημάνει αύξηση του συντελεστή από το 6%, που είναι σήμερα, στο 11% για φάρμακα, βιβλία, εφημερίδες και εισιτήρια θεάτρου, όπως επισήμανε με δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ,  ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο κ. Μητσοτάκης  τόνισε όμως  πως η συνολική επιβάρυνση για το διαθέσιμο εισόδημα θα έχει θετικό πρόσημο και θα έχει την ευκαιρία αργότερα να εξειδικεύσει τις απόψεις του για τον ΦΠΑ.
«Η απάντηση του κ. Μητσοτάκη στην κρίση είναι να ανεβάζει φάρμακα, βιβλία, εφημερίδες και εισιτήρια θεάτρου από το 6% στο 11%», ήταν η δήλωση που έκανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τσακαλώτος, σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου της Ν.Δ. στην 81η ΔΕΘ.
Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε «όσο πιο γρήγορα εκλογές», διότι, όπως είπε, η κυβέρνηση Τσίπρα είναι «επικίνδυνη» για τον τόπο, «υπονομεύει» και τους ίδιους τους δημοκρατικούς θεσμούς, με τις «παρεμβάσεις» της στη δικαιοσύνη, τις τράπεζες και τη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ «η Βουλή λειτουργεί περίπου στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας». «Ο κ. Τσίπρας φοράει το κοστούμι του μεταρρυθμιστή, αλλά στην πραγματικότητα διώχνει τις επενδύσεις», προσέθεσε.
Σε ερώτηση γιατί "βιάστηκε" να ζητήσει εκλογές ο πρόεδρος της Ν.Δ. απάντησε ότι δεν είναι ο ίδιος που βιάζεται, αλλά η κοινωνία, όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις, και κάλεσε την κυβέρνηση να ακούσει αυτή τη "βουή" της κοινωνίας. Παράλληλα τόνισε πως ακόμα και αυτοδυναμία να
εξασφαλίσει η Ν.Δ. στις επόμενες εκλογές, πάλι θα αναζητήσει ευρύτερες συνεργασίες. Δήλωσε πως δεν επιθυμεί να προστεθεί στην αλυσίδα των μνημονιακών πρωθυπουργών, αλλά επιδιώκει να κυβερνήσει επειδή έχει το σχέδιο που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση.
Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει μετατρέψει σε «επικοινωνιακή φιέστα» τη συνταγματική αναθεώρηση και πως ψήφισε την απλή αναλογική για «να κάνει δύσκολη» τη ζωή της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι ανίκανη να διαπραγματευτεί με τους πιστωτές, επειδή, όπως σημείωσε, δεν διαθέτει αξιοπιστία, και ότι έκαναν μεγάλη ζημιά το προηγούμενο διάστημα ο Κ. Τσίπρας και διάφοροι "γραφικοί" υπουργοί. Για τον εαυτό του είπε ότι μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα, διότι διαθέτει αξιοπιστία.
Τόνισε πως ο στόχος για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 3,5% του ΑΕΠ στο 2% μπορεί να θεωρηθεί εθνικός και γι? αυτό το ζήτημα θα μπορούσε να υπάρξει συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Προσέθεσε ότι ο ίδιος έθεσε πρώτος αυτό το θέμα, ακολούθησε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας και «ασθμαίνοντας» ο κ. Τσίπρας, αλλά είναι «καλοδεχούμενος».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. απηύθυνε προειδοποίηση προς την κυβέρνηση ότι δεν έχει την πολυτέλεια για «αέναες διαπραγματεύσεις» με τους πιστωτές και την κάλεσε να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατό τη δεύτερη αξιολόγηση-λέγοντας ότι μένουν τεχνικές εκκρεμότητες-για να εκταμιευθεί άμεσα η δόση. Υπαινίχθηκε ότι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης μπορεί να οφείλεται σε συγκρούσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης, αναφερόμενος σε διαφωνίες του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη για τη ΔΕΗ.
Σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε ότι έχει ήδη «απαξιωθεί» η διαδικασία. Το κόμμα του είχε εγείρει από την αρχή θέμα αντισυνταγματικότητας και όταν γίνει κυβέρνηση θα καταργήσει τον νόμο Παππά, θα επιστρέψει την αρμοδιότητα στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και θα βάλει αριθμητικό περιορισμό στα κανάλια.
Με τη φράση «δεν θα μπω στο άγονο παιχνίδι να δηλητηριάσω την πολιτική ζωή», αρνήθηκε να σχολιάσει όσα είπε ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ότι είναι "επικίνδυνες" οι εξαγγελίες που έκανε χθες βράδυ και θα έχουν ως αποτέλεσμα τη "διάλυση" του κοινωνικού κράτους.
«Καταλαβαίνω ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να είναι ενοχλημένος από αυτά που είπα χθες. Εγώ μίλησα στην πλειοψηφία της κοινωνίας και είπα ότι η μείωση της ανεργίας μπορεί να γίνει με επενδύσεις και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», επισήμανε.ΑΠΕ-ΜΠΕ.

6 σχόλια :

ΑΓΡΑΦΑ είπε...

Θελουμε επιτελους μετα απο 40 χρονια ιδεολογικης ηγεμονιας της αριστερας μια οικονομια φιλικα προσκυμενη προς πάσα λογής επιχειρήσεις .\

Το χαλι της κομουνιστικου τυπου ικονομιας πρεπει να τελειωνει

επιστεγασμα τα capital controls..
Αν δεν υπαρχει ελευθερη διακινηση χρηματος δεν υπάρχει ελευθερια.

Μας αταστρεψανε αι κομμουνισται..

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ Η ΕΔΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΜΠΑΚΟΛΑΣ!!ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ....Η ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΘΕΛΕΙ ΜΠΑΚΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ!!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΜΕΝ.Π είπε...

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ 2019..ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...ΤΩΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΡΘΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ...Η ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΘΕΛΕΙ ΜΠΑΚΟΛΑ!!!ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ....ΜΟΝΟ Ο ΜΠΑΚΟΛΑΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο άλλος Μπακόλα βλέπει Χαχαχ
Ο Μπακολας δεν ηταν υποψήφιος στις τελευταίες εκλογες ρε ...
Ολοι δαγκωτο κοντογεωργο θα ρίξουμε για το πλούσιο εργο του ο γνωστός θαμώνας-------------------

Ανώνυμος είπε...

Κοντογεωργο δαγκωτο θα ρίξουν τα Αγραφα ! Άλλωστε ειναι τοσο τελειο το εργο του που δε μπορουμε να τον αλλάξουμε !
Ολα κι ολα κοντογεωργο for ever και τα μυαλα οξω απ το κεφαλι !