Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

19 Αιχμηρός ο Μητροπολίτης Γεώργιος κατά Φίλη(Βίντεο)

"Η Ορθοδοξία άντεξε τόσους διωγμούς, δεν φοβάται τον Φίλη"
Μετά τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τον Μητροπολίτη Πειραιώς και τον Μητροπολίτη Πατρών, σειρά πήρε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κκ.Γεώργιος κατά του Υπουργού Παιδείας.
Ο κ. Γεώργιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το οικοδόμημα της Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν θα μπορέσει να το τραντάξει, ένα υπουργός ή μια κυβέρνηση.
«Η Ορθοδοξία άντεξε τόσους διωγμούς, δεν φοβάται τον Φίλη», είπε ο Μητροπολίτης προσθέτοντας:
«Με την προϋπόθεση βέβαια η κοινωνία να είναι ενωμένη, γιατί η ιστορία έχει δείξει, ότι τα κάστρα, δεν πέφτουν από εξωτερικούς εχθρούς, αλλά από εσωτερικούς».
Δείτε το Βίντεο:





από LAMIASTARGR

19 σχόλια :

ΕΠΩΝΥΜΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ είπε...

Διαβάζω:
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ KAΡΠΕΝΗΣΙΟΥ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, γεννήθηκε το 1963 στο χωριό Καστέλλα Ευβοίας.
Το 1985 έλαβε το πτυχίο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λαμίας και το 1993 της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Τη διετία 1985-1987 υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία.
Το 1988 διορίστηκε ως εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, εργάστηκε σε Δημοτικά σχολεία στην περιοχή της Χαλκίδας και παραιτήθηκε το 1995.

Τον Σεπτέμβριο του 1994 χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος υπό του τότε Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας και νυν Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Τοποθετήθηκε ως εφημέριος στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σχηματαρίου, στον οποίο διακόνησε μέχρι και σήμερα, εξυπηρετώντας συγχρόνως την 114 Πτέρυγα Μάχης και άλλες ενορίες στο έργο της εξομολογήσεως και του κηρύγματος.
Από το 2008 υπηρέτησε στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ως Γραμματέας Συνοδικών Επιτροπών, Συνεργάτης του Αρχείου και από τον Οκτώβριο του 2014 ως Β’ Γραμματεύς –Πρακτικογράφος.

Βιογραφικό Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη:
Κάτοχος απολυτηρίου Λυκείου
Είναι δημοσιογράφος και από το 2008 διευθυντής της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ». Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.
ΕΝΑ ΠΑΧΥΔΕΡΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΤΑ ΚΙΛΑ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΣΚΥΜΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

Καταντια

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ.ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ ΕΧΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Κοινως.....ξεφτιλα!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

δυστιχος αυτοι μας κυβερνουν....

Ανώνυμος είπε...

Τα σύκα - σύκα και η σκάρφη - σκάρφη.

Αρίστος είπε...

Ούτε η Εκκλησία διώκεται ούτε η Ορθοδοξία από κανέναν. Αλλά ο Σεβασμιώτατος παρέλειψε να πει ότι η Εκκλησία διαχρονικά τάιζε και ταϊζει κουτόχορτο το ποίμνιό της για τα δικά της συμφέροντα. Για τις φιλικές σχέσεις και τις υμνολογίες παλιών και νυν ιεραρχών της εκκλησίας με χουντικά και φασιστικά καθεστώτα, ούτε λόγος...

http://www.efsyn.gr/arthro/i-katohi-i-diktatoria-kai-o-arhiepiskopos

Αρίστος είπε...

Ούτε η εκκλησία διώκεται ούτε η Ορθοδοξία κι από κανένα. Ακόμα κι επί τουρκοκρατίας οι σχέσεις της εκκλησίας με την Πύλη ήταν άριστες και οι χριστιανοί ήταν ελεύθεροι να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Για να έρθουμε όμως στην πρόσφατη Ιστορία, τι έχει να μας ο καθ' όλα αξιοσέβαστος Μητροπολίτης Καρπενησίου για τις φιλικές σχέσεις και τις υμνολογίες πρώην και νυν ιεραρχών με καθεστώτα που προξένησαν μεγάλο κακό στην χώρα και στους πολίτες της;

http://www.efsyn.gr/arthro/i-katohi-i-diktatoria-kai-o-arhiepiskopos

ΚΡΥΠΤΕΙΑ είπε...

ΠΑιδια
ασχολείστε τώρα με τα λεγόμενα ενός Αριστερου και Δει του Φίλη?

Δεν εχει λογικη και αυτο θέλει ο κάθε Φίλης της κοινωνίας.

ο ανθρωπος δεν εχει πτυχίο, δεν εχει θρησκεία (αν και νεοκόρος κατα το παρελθον κατι που λίγοι ξέρουν) ειναι απατρις .

Περιμενατε να πει κατι σοβαρό ή λογικό?

Αυτη ειναι η Αριστερα . οποιος δεν ξερει ιστορια την ξαναζει
ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Αρίστος είπε...

@ΚΡΥΠΤΕΙΑ
Φίλε έχεις μαύρα μεσάνυχτα και για την Αριστερά και για το σύστημα γενικά. Το link που παρέθεσα παραπάνω για τις στενές σχέσεις ιεραρχών και χουντικών το διάβασες; Τι έχεις να πεις; ΠΑΣΟΚ-ΝΔ άφησαν καμμένη γη πίσω τους 40 χρόνια. Ο Φίλης σε πείραξε που δεν έχει πτυχίο; Εκτός κι αν είσαι υποστηρικτής της Χ.Α., οπότε δεν έχει και νόημα να ανοίξω διάλογο με έναν ούγκανο.

ΚΡΥΠΤΕΙΑ είπε...

@ΑΡΙΣΤΟ

Ακου Αριστο, Ακου φιλτατε γιατι πάτε να μας τρελάνεται,
Η Αριστερα πατνα ηθελε να χανει για να ψαχνει αφηγηματα.
Δεν θα κανω ιστορικη αναδρομη γιατι θα σου αποδομησω ενα τεραστιο ονειρο αλλα θα μιλήσω για τα 40 χρονια.

Η ελλαδα εφτασε εδω απο συγκεκριμένο λόγο και αυτο ονομαζεται
ΗΔΕΟΛΙΓΙΚΗ ΗΓΕΜΟΝΙΑ της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

το 80 και επειτα η Ελλδα ειχε ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. τι εστι αυτο κατα το λενιν , Προυποθεση για τον Κομμουνισμο,
Στο σοσιαλ(η)στικο κρατος οπου εφτιαξε το ΠΑΣΟΚ ηταν ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ.
ηταν ατομα οπου προερχοντουσαν κυριωσ απ την ΚΝΕ και το ΚΚΕ βλεπε παγκαλο και λοιπους.

Στο σοσιαλ(ηστικο κρατος ολα τα ηλεγχε η Κυβερνηση . Αντι να ειμαστε ενα Δυτικο κρατος ειχαμε κομουνιστικοτατου τυπου οικονομια. Το κρατος αντι να ειναι ρυθμιστης ηταν επιχειρηματίας.Ακομα και οι 10 οικογενειες οπου ευόδωσαν επιχειρηματικά στην Ελλαδα αυτο εγινε υποτην σκεπη του ΚΡατους ,Βλεπε ΚΟΚΚΑΛΗ αμιγως Αριστερων καταβολών.

Στην ιδεολογικη ηγεμονια ηρθαν τα 3 χρονια κυβερνησης μητσοτακη ο οποιος σας τα πες .αλλα δεν τον ακουσατε γιατι θελατε ΛΑΙΚΙΣΜΟ. Και συνεχισαμε τον χορο των ελλειματων οπως ολα τα Κομμουνιστικά -ΣΟσιαλιστικά κρατη.

ΚΑι το λαθος των 4 χρονων καραμανλη ηταν οτι δεν συγκρουστηε με την ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
Η ΟΠΟΙΑ φιλε Αριστο αποδομηθηε μολις προχθες. οπου υπεγραψε την εκποιηση του ΕΛληνικου.ΟΙ Αριστεροι οου 7 χροναι ηταν στο πεζοδρομιο για το ελληνικο το ΞΕπουλησανε.

Και τωρα φιλτατε τι εχουμε σαν αποδειξη? Οτι ΑΛλα λέει η Αριστερα στο πεζοδρομιο και αλλα κανει οταν Κυβερνα.

ΚΑι για να στο χαλασω ακομα πιο πολύ. Το λαθος της ηταν οτι ολα αυτα τα χροναι πονταρε στο θεριθωριο.καταφερε μα μαζεψει ολη την μπλεμπα της χωρας με αποτελεσμα να μας κυβερνανε ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ -αμορφωτοι,απατριδες,αθρησκοι.

Αυτη ειναι η αριστερα φιλε και οποτε θες παμε και για ενα καφε Φιλικα να τα συζητησουμε εκτενεστερα,

Αν εισαι Ευρυτανας ειδικά δεν θα επρεπε καν να ανεφερεσαι σε αυτη την Πτωχευμενη Ιδεολογια. Προσωπικα λογω εργασίας εχω γυρισει ολες της πρωη κομμουνιστικές χωρες και αυτο που μου λενε πλεον ειναι οτι ειναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ να επιχειτησουν,να καινοτομήσουν,να ταξιδευψουν να ζησουν



Αρίστος είπε...

Ευρυτάνας είμαι κι έχω κάθε δικαίωμα να εκφράζω την άποψή μου ελεύθερα. Πτωχευμένη ιδεολογία κατά τη γνώμη σου. Η διακυβέρνηση Πασοκ κατέστρεψε τον τόπο αλλά μην πας βγάλει λάδι τον Μητσοτάκη και τη ΝΔ γιατί κι αυτοί φέρουν βαρύτατες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση. Ωστόσο επιμένω ότι για την Αριστερά έχεις μαύρα μεσάνυχτα.

ΚΡΥΠΤΕΙΑ είπε...

Οτι και να λεω εγω φίλε Άριστο την Αριςτερα και δει τον Κομμουνισμό τον έκρινε η Ιστορία ,τα γεγονότα και τα στέλεχος τω μέχρι και τωρα τον ΣΥΡΙΖΑ. Και μην μου πεις οτι δεν ειναι αριςτερα γιατι μέχρι προχθές ο Κατρουγκαλος λεει οτι ειναι κομμουνιστής. Λυπηρό αν αναλογιστείς οτι ο κομμουνισμός ευθύνεται για τις μεγαλύτερες σφαγέας στην παγκόσμια ιστορία.

Η Αριςτερα δεν ειχε πατρίδα ποτε παρά μόνο μια καποια Μόσχα κατα το παρελθόν.

Μπήκε στο χρόνο ντουλάπι και μακάρι να μην ξανακούσουμε ποτε γι αυτη. Βεβαια βοήθησε και ο Τσιρπακος

Λένιν . Απ τους 100 αριστερούς οι 50 ειναι αγύρτες ; Οι 49 καιροσκόποι και ενα κομμουνιστής πραγματικός.

Τσώρτσιλ. Αν θες να ενα λήψεις την αριςτερα σε μια χώρα Άστη απλα να κυβερνήσεις κάποιο διάστημα.

Φιλικά.

Αρίστος είπε...

Καλά... Σφαγέας φίλε μεγαλύτερος από τον Χίτλερ δεν υπήρξε και στους Ρώσους οφείλουμε την νικηφόρα για τους Συμμάχους έκβαση του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Μπορεί να απέτυχε ο κομμουνισμός όπως εφαρμόστηκε αλλά κι η σημερινή κατάσταση είναι άστα να πάνε για τους απλούς εργαζόμενους και τους ανθρώπους του μόχθου. Άρα και το αφήγημα του φιλελευθερισμού απέτυχε οικτρά. Κι εγώ φιλικά στα γράφω...

ΚΡΥΠΤΕΙΑ είπε...

Αρίστο την διαφορά μας μόλις την σημειωσες.

Εμεισ οι Ελληνες πατριωτες αγαπαμε την Ελλαδα.

Για τα μεγαλα εγκληματα του κομμουνισμου που βασει Επισημων Ιστορικών στοιχείων ειναι μεγαλυτερα του Χιλτερ μου απαντας για τον Χιτλερ τον οποιο ουτε με νιαζει και τον απεχθανομαι.
Οι παπουδες μου πολεμησανε απεναντι του υπερ της Ελλαδας.

Φοβαμαι οτι οι κομμουνισται δεν πολεμησανε για την Ελλαδα αλλα για μία αλλη πατριδα.

Αυτη ειναι η διαφορα της Αριστερας και το οτι απετυχε οικτρα.

Για τον φιλελευθερισμο και την απολυτη ΔΗμοκρατια που πρεσβευει να εισαι ευτυχεις γιατι μας δινει την δυνατοτητα να εχουμε τις αποψεις μας.
Αλλιως σε ενα πιθανο δικο σου καθεστως οπως καλη ωρα τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορουμε
Βλεπε τι εκανε με τα καναλια.Τα εκλεισε απλά γιατι ηταν αντιθετα.

Χτυπησε τον τυπο στο ακρως ΝΕΟκομμουνιστικό του Μοντελο.


ΑΡΗΣ-ΜΙΖΕΡΙΑΣ είπε...

Αριστερα = Λαμογια

δεν ειναι τυχαιο οπου ολοι ΓΓ του ΚΚΕ διεγραφησαν απ το Κομμα ως οπορτουνιστες.Δεν ειναι τυχαιο οπου η Αριστερα οταν δεν εχει αναγκη ενα μέλος απλά τον διαπομπεύει. Δεν ειναι να στηριζεσαι σε ατομα οπου προδωσαν την οικογενεια τους. ΟΙ κομμουνιστες ειχαν σαν ειδωλο τον ΠΑΒΛΟΦ οπου προδωσε τον πατερα του γιατι εκρυψε λίγο σιταρι για να ζησουν τα παιδια του.

Αρίστος είπε...

@ΚΡΥΠΤΕΙΑ
Προφανώς μας χωρίζει άβυσσος ως προς τις πολιτικές απόψεις. Κι εγώ δεν υπερασπίζομαι τον κομμουνισμό όπως εφαρμόστηκε στην ΕΣΣΔ. Για τα εγκλήματα του κομμουνισμού, θα ήταν χρήσιμο να μας παραθέσεις κάποια στοιχεία ωστόσο που να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς σου. Πατριώτες φίλε ήταν και παραήταν οι ΕΑΜίτες που πολέμησαν τον φασισμό. Αυτοί έμειναν και πολέμησαν σε αντίθεση με τους άλλους που την κάναν με ελαφρά πηδηματάκια για τη Μέση Ανατολή. Άλλο αν μεταπολεμικά στην Ελλάδα ο κρατικός μηχανισμός στελεχώθηκε από δωσίλογους και αυτοί που πολέμησαν για την πατρίδα στέλνονταν στα ξερονήσια. Κλείνω την συζήτηση εδώ γιατί προφανώς διακατέχεσαι από παρωπιδισμό και βαθιά προκατάληψη απέναντι στην Αριστερά.

Υ.Γ. Και κάτι τελευταίο. Τα πεπραγμένα των τελευταίων 40 χρόνων δεν είδα να τα καταδικάζεις πουθενά. Όλα ωραία και καλά με το κομματικό κράτος που εγκαθίδρυσαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ;

Φιλικά

ΚΡΥΠΤΕΙΑ είπε...

Αριστο Απαντησα πιο πανω.

Τα 40 Χρονια ΠΑΣΟΚ οπου ο ΛΑΟΣ ηρθε στην εξουσια και εκανε πλιατσικο δεν κυβερνησε καποιος Δεξιος η Κεντρωος αλλα Η Πλειοψηφία ηταν Αριστεροι. ο Κάθε κατατρεγμένος έγινε διευθυντής σε υπηρεσία.

Εκτος και αν διαχωριζεις την Αριστερα , Σε ΣΥΡΙΖΑ , ΚΚΕ, Ανταρσυα ,τοτε παω πάσο,
Εμενα ενας φιλςο αριστερος υποστηριζει Ανταστυα αλλα ψηφισε τον Αριστερο ΣΥΡΙΖΑ>την Εσωτερική σας ταυτοτητα δεν θα την λύσω εγω.

Οσο αφορα την ΝΔ ηταν μιας μορφης ΠΑΣΟΚ και εκανε πολλά λάθη πεφτωντας στο σκόπελο του λαικισμου ,αλλα ειχε να αντιμετωπίσει τον Λαικισμο της Αριστερας καλή ωρα και μεγα Λαθος της οπου δεν συγκρουστηκε με την Αριστερά (ιδεολογικα παντα) για να πολεμήσει τον μεταπολιτευτικο Λαϊκισμό. ΚΑΛΗ ωρα γίνετε ΣΗΜΕΡΑ

Ανήκουμε στην ΝΕΑ γενιά της ιδ πρωτβουλίας, την Ιδ αναπτυξης και της καινοτομίας για μία περηφανη Ελλαδα.

Ολα τα αλλα θα μπουνε στο Χρονοντουλαπο μαζι και η Αριστερά σου.

ΥΓ: ΤΟ ΕΑΜ ηταν πατριωτες? περα απ τις δηλωσει βελουχιωτη οτι πατριδα μας ειναι η Μοσχα στην Δεσφοινα oπου παρουσιασε το πραγματικο λογο οπου ηταν το ΕΑΜ, . Περα απ τις δολοφονιες μικρων παιδιών.το πιστευεις ακόμα. Γιατι οι πραγματικοι πατριωτες αποχωρησαν απ το ΕΑΜ μετα το 45? Γιατι πολεμουσε το ΕΑΜ μαζι με γιουγκοσλαβους και ΒΟυλγαρους?

Ο ΕΔΕΣ δεν ηταν πατριωτες?
Καταλαβες γιατι εχεις παρωπίδες , και εισαι υπερ των Δολοφόνων?

Αρίστος είπε...

@ΚΡΥΠΤΕΙΑ
Έγραψα παραπάνω ότι κλείνω τη συζήτηση αλλά επανέρχομαι μιας και έκανες μια παρακινδυνευμένη αναφορά ότι είμαι υπέρ Δολοφόνων (το πρώτο γράμμα το έγραψες κεφαλαίο για να το τονίσεις κιόλας). Και του ΕΔΕΣ οι μαχητές ήταν πατριώτες και του ΕΑΜ και όλοι όσοι πολέμησαν το φασισμό. Μάλλον παρανόησες τα γραφόμενά μου εξαιτίας της εμμονικής δεξιάς σου ιδεοληψίας. Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Θες να τα καταλάβεις καλώς, δε θες, πρόβλημά σου. Η Αριστερά άφησε εποχή την περίοδο της Κατοχής όπου υπό την σκέπη του ΕΑΜ η μεγάλη πλειοψηφία του λαού πολέμησε τον κατακτητή γράφοντας ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην παγκόσμια Ιστορία. Αντιθέτως, οι μεταξικοί που κυβερνούσαν μέχρι το 1940-1941 (βασιλείς, αντιβασιλείς, κυβερνητικά στελέχη, δεξιοί ως επί το πλείστον...) την κάναν με ελαφρά πηδηματάκια. Την περίοδο του εμφυλίου γίναν εγκλήματα και από τις δύο πλευρές. Τα οποία καταδικάζω απερίφραστα. Είναι γεγονός όμως πως με το μέρος της δεξιάς παράταξης τάχθηκαν παλιοί δωσίλογοι και συνεργάτες των Γερμανών. Αυτά είναι αποδεδειγμένα. Την δεκαετία του '50 λοιπόν, οι αριστεροί που πολέμησαν τον κατακτητή στέλνονταν στα ξερονήσια από τις δεξιές κυβερνήσεις. Τα λάθη της ηγεσίας του ΚΚΕ είναι άλλη υπόθεση. Όπως και η ασυνεννοησία της Αριστεράς κατά την Μεταπολίτευση. Το κενό αυτό ήρθε να εκμεταλλευτεί το ΠΑΣΟΚ για να εκφραστεί πολιτικά μια μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία του κόσμου που δεν τους εξέφραζε μεταπολιτευτικά η δεξιά του 'εθνάρχη'. Τα αποτέλεσματα της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ (και ΝΔ, έστω και λιγότερα χρόνια) τα ζούμε τώρα. Συμπερασματικά, η συνεισφορά της Αριστεράς ήταν μεγάλη και στην Εθνική Αντίσταση και στους κοινωνικούς αγώνες και στις κατακτήσεις των εργαζομένων. Για τον ΣΥΡΙΖΑ που λες ότι υποστηρίζω, δεν τυγχάνω υποστηρικτής του, ειδικά μετά την ψήφιση και συνέχιση των επαχθών μνημονίων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Ωστόσο, δεν νομίζω πως φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για την τραγική αυτή κατάσταση που παρέλαβε. Όσο για την ιδιωτική πρωτοβουλία που λες, άσ' το καλύτερα... Είδαμε τόσα χρόνια, κρατικοδίαιτη ήταν και συνεχίζει να είναι, είτε από εθνικούς είτε από ευρωπαϊκούς πόρους... Αυτά τα λίγα, αν και δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε. Κλείνω οριστικά εδώ αυτό τον διάλογο.