Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016

0 Τιμή και δόξα στον ηρωικό πυροσβέστη Γιάννη Κωστάκη(Φώτο)


Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών καθιερώθηκε η 12η Νοεμβρίου όπου τιμώνται οι πεσόντες άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.
Την σημερινή μέρα θα θυμηθούμε ένα ...δικό μας παιδί ..τον Πυρονόμο Ιωάννη Κωστάκη ..
Ήταν 13 χρόνια πριν,το καλοκαίρι του 2003,όταν ο άτυχος Γιάννης μεταβαίνοντας σε δασική πυρκαγιά στο Μεσολόγγι,λίγο έξω απο το Αγρίνιο στην περιοχή Κλεισορέματα ,το Πυροσβεστικό όχημα που οδηγούσε ανετράπη της πορείας του με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του ιδίου και τον ελαφρύ τραυματισμό συναδέλφων του.
Τι να πεί κανείς για τον φίλο  Γιάννη...
Όσοι συνεργάστηκαν μαζί του έχουν να λένε για ένα καλό και τυπικό συνάδελφο,ιδιαίτερα αγαπητός ανάμεσα στους συναδέλφους του που είχε καταφέρει να κερδίσει τη συμπάθεια και την εκτίμησή τους,ένα καλό,τίμιο και εργατικό παιδί,ένας καλός άνθρωπος...
Δυστυχώς ο Γιάννης ,είναι ένα ακόμα θύμα στον μακάβριο μακρύ κατάλογο των ηρωικών πυροσβεστών που έδωσαν την ζωή τους τιμώντας τον όρκο τους για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του Έλληνα πολίτη.
Ο όρκος αυτός αποτελεί άλλωστε για όλους αυτούς.. στάση ζωής,

Κάθε χρόνο συνάδελφοι του  και φίλοι τελούν  στην μνήμη του επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο σημείο του ατυχήματος όπου έχει ανεγερθεί μνημείο..
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σκεπάζει ....τον ήρωα....το καλό παιδί....,
τον δικό μας Γιάννη.
Δ.Κ

koi-mnhmeio-pesonton-pyrosveston3koi-mnhmeio-pesonton-pyrosveston1


Δεν υπάρχουν σχόλια :