Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016

0 Τα Κέδρα Aγράφων στο μετρό της Ακρόπολης με το φακό του Κ. Χύτη

 Στο πλαίσιο του προγράμματος Metro Stages
Φωτογραφικό υλικό από το χωριό Κέδρα Ευρυτανίας, το οποίο είναι και ο τόπος καταγωγής του, παρουσιάζει την επόμενη εβδομάδα από τις 14 έως τις 16 Νοεμβρίου στο Μετρό της Ακρόπολης, ο Aγραφιώτης φωτογράφος Κωνσταντίνος Χύτης.
Η έκθεση γίνεται υπό την αιγίδα του ΟΑΣΑ και των ΣΤΑ.ΣΥ και διεξάγεται στο πλαίσιο του προγράμματος Metro Stages, το οποίο ακολουθεί το παράδειγμα άλλων Μετρό σε πόλεις όπως το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη.
Ο Κων. Χύτης ασχολείται ερασιτεχνικά εδώ και δυο χρόνια με την φωτογραφία και στόχος του είναι,όπως αναφέρει στο "PO", να παρουσιάσει στο κοινό του το μοναδικό τοπίο της γενέτειρας του.
"Ασχολούμαι ερασιτεχνικά 2χρόνια τώρα με την φωτογραφία. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια ενός έτους σε καλλιτεχνικη σχολή, όπου γνώρισα μυστικά και πτυχές της φωτογραφίας που μου άνοιξαν τα μάτια. Στόχος μου ήταν σε βάθος χρόνου να παρουσιάσω στον κόσμο πτυχές από το χωριό μας, το οποίο όντας απομακρυσμένο, υπάρχει μεγάλο μέρος του κόσμου που δεν γνωρίζει τις ομορφιές του, την αρμονία της φύσης, και των παραδοσιακών κτισμάτων, που όλα αυτά μαζί συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο, άξιο επίσκεψης" τονίζει .
«Το φωτογραφικό μου υλικό παρουσιάζει ένα μικρό δείγμα από την φύση, την αρχιτεκτονική, το στυλ των δρόμων, αλλά και εντυπωσιακά χρώματα, τα οποία είμαι βέβαιος ότι θα λατρέψει ο θεατής.
Εύχομαι τα έργα μου να φανούν αντάξια της ομορφιάς που προσφέρει αυτός ο απομακρυσμένος τόπος της Ευρυτανίας» επισημαίνει ο ίδιος στο "PO".
Μέρος της δουλειάς του Κωνσταντίνου Χύτη μπορεί να κανείς να δει στη ιστοσελίδα του: www.khytis.com.
Τα Κέδρα Ευρυτανίας στο μετρό της Ακρόπολης με το φακό του Κωνσταντίνου Χύτη

Δεν υπάρχουν σχόλια :