Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

1 Απειλή για λουκέτο στο Νοσοκομείο Καρπενησίου

Με λουκέτο απειλείται το Νοσοκομείο του Καρπενησίου, λόγω της  έλλειψης προσωπικού , της υποχρηματοδότησης αλλά και της διαρκούς υποβάθμισης των υπηρεσιών που παρέχει στους κατοίκους της Ευρυτανίας.
Η μείωση της χρηματοδότησης των ωρών υπερωριακής, νυκτερινής και εξαιρέσιμων ημερών εργασίας του προσωπικού ,ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής των εργαζομένων, οι οποιοι σε επιστολή τους υποστηρίζουν ότι, άν δεν ληφθούν άμεσα  πρωτοβουλίες απ’ όλους τους  θιγόμενους  πολίτες,  αλλά και από τους τοπικούς άρχοντες,  το νοσοκομείο του Καρπενησίου , πολύ σύντομα δεν θα λειτουργεί .
Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων του ΓΝ Καρπενησίου,ΚΥ Δ.Φραγκίστας και  του Κέντρου Ψυχικής Υγείας έχει ως εξής..
"Ευρυτάνισσες, Ευρυτάνες.
Ο αν. Υπουργός Υγείας με την αριθμ. Πρωτ. Α2β/Γ.Π.113378/ 31-12-2014 απόφαση (αριθμ. Πρωτ. Γ.Ν. Καρπενησίου 278/20-1-2015) με θέμα κατανομή ωρών υπερωριακής, νυκτερινής και εξαιρέσιμων ημερών εργασίας του προσωπικού των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων του έτος 2015 (ΑΔΑ:ΩΦΖΦΘ-Κ1Ω)  το Νοσοκομείο μας λαμβάνει 64.600 €
Η χρηματοδότηση για το 2014 ήταν 85.600 € μαζί με το κέντρο υγείας .Με εισήγηση της διοίκησης και σύμφωνα με τις ανάγκες του Νοσοκομείου μας αιτηθήκαμε σαν ίδρυμα 120.000 € για την
παραπάνω κάλυψη.
Από τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό σας κάνουμε γνωστό ότι δεν είναι δυνατό να υπάρξει ομαλή λειτουργία των τμημάτων. Είμαστε το μοναδικό Νοσοκομείο του νομού και μας αντιμετωπίζουν οικονομικά σαν κέντρο υγείας. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες υποβαθμίζονται σε έσχατο βαθμό με αποτέλεσμα την απαξίωση της δημόσιας υγείας. Η ως άνω υποχρηματοδότηση οδηγεί σε κλείσιμο τμημάτων με συνέπεια την μη εξυπηρέτηση των πολιτών του νομού.
Επισημαίνουμε επίσης την σοβαρή έλλειψη προσωπικού σε συνάρτηση με την προαναφερθείσα οικονομική κατάσταση και την μείωση του γενικού προϋπολογισμού του νοσοκομείου μας, που έχει σαν επακόλουθο την δυσλειτουργία του νοσηλευτικού μας ιδρύματος.
Σας γνωστοποιούμε, ότι εάν δεν ληφθούν άμεσα  πρωτοβουλίες απ’ όλους τους  θιγόμενους  πολίτες,  αλλά και από τους τοπικούς άρχοντες,  το νοσοκομείο του Καρπενησίου , πολύ σύντομα δεν θα λειτουργεί .
                                 

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Καλαντζή Κοντογεωργο δαγκωτο μπεεεεεεεεεεεε